Koeaika toi sopimuksen – Lukko kiinnitti harjoituspeleissä väläytelleen slovakkihyökkääjän

Kristian Pospisilin räväkkä laukaus on tehnyt vaikutuksen päävalmentaja Pekka Virtaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Lukko on solminut slovakkihyökkääjä Kristian Pospisilin kanssa 1+1-mallisen sopimuksen, jossa on seuran optio. 23-vuotias Pospisil tuli Lukkoon kesän alussa koeajalle, sillä raumalaisjoukkue halusi nähdä slovakin pelikunnon pahan loukkaantumisen jälkeen. Pospisil joutui nimittäin huilaamaan koko viime kauden.

- Hän oli harjoitellut hyvin ja oli mennyt eteenpäin jakson aikana. Alkoi heti näkymään, että hänen liikeensä tulee olemaan parempaa. Harjoitusotteluissa sitten olemme nähneet miten hän suhtautuu pelitilanteisiin ja miten hyvä peliäly hänellä, joten päätös oli aika selkeä, että haluamme hänet tänne, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi Lukon tiedotteessa.

Virta kuvailee Pospisiliä monipuoliseksi hyökkääjäksi, joka voi pelata niin laidassa kuin keskelläkin.

- Uskon, että tulee yllättämään monet. Monipuolinen ja vähän omalaatuinenkin pelaaja. Hyvä maalilaukaus, jolla tarkoitan kykyä tähdätä kun haetaan ratkaisua. Uskaltaa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja hänellä on vahva pyrkimys ratkoa pelejä. Haaste on samalla joukkuepelaamisessa ja kurinalaisuudessa, mutta mieluummin näin päin, että on talenttia ja kykyä. En ole ollenkaan huolissani siitä, Virta tuumaa.

Pospisil oli erittäin kiitollinen Lukolta saamastaan mahdollisuudesta. Hän kertoo menneensä loukkaantumisen jälkeen koko ajan eteenpäin, ja uskoo olevansa täydessä pelikunnossa kun kausi virallisesti alkaa.

- Pidän kiekollisesta pelistä. Olen pelintekijä ja minulla kova laukaus. Enkä kaihda fyysistä peliäkään, Pospisil sanoo tiedotteessa.

Lukossa kaksi viikkoa tutustumassa ollut Blake Christensen palaa sovitusti Yhdysvaltoihin maanantaina.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Pitsiturnaus antoi Lukon valmennusjohdolle paljon tietoa – "Pospisilin esitys oli oikein rohkaiseva"

Pospisil sai jatkoaikaa, Janatuiselle lähtöpassit

Vain tilaajille ”Maalini on NHL” - Kristian Pospisil tuli Raumalle näyttämään olevansa fyysisesti kunnossa