Kohua aiheuttaneen X-viestin julkaissut Lukon viestintäpäällikkö ottaa nyt kantaa Tarmo Reunasen tapaukseen

Lukon viestintäpäällikkö Timo Similä esitti Lukon verkkosivuilla julkisen anteeksipyynnön Tarmo Reunaselle. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukon viestintäpäällikkö Timo Similä pyytää Lukon verkkosivuilla julkisesti anteeksi Tarmo Reunaselta ja Lukko-yhteisöltä. Anteeksipyyntö liittyy Lukon X-tilillä perjantaina julkaistuun viestiin, jossa seura irtisanoutui rasismista ja totesi Reunasen ulosajon oikeutetuksi.

Seuran mukaan viestin julkaiseminen liittyi ottelukuulutuksessa mainittuun, myöhemmin vääräksi todettuun jäähynimikkeeseen ja ulostulo tehtiin ennenaikaisesti.

– Päätös X-viestin julkaisusta oli minun ja kannan siitä täyden vastuun. Rasismi on ilman muuta seuran arvojen vastaista, mutta tässä tapauksessa tuomion oikeudenmukaisuutta ei asiaan kuuluvalla tavalla arvioitu Reunasen edun mukaisesti, Similä sanoo Lukon sivuilla.

– Oman joukkueen takana kuuluu aina seistä. Käsittelimme asiaa jo pian ottelun jälkeen Reunasen kanssa, mutta haluan vielä julkisesti pyytää Reunaselta ja koko Lukko-yhteisöltä omalta osaltani anteeksi Reunasen saamasta kohtuuttomasta mediahuomiosta.

Katso kohua aiheuttanut X-viesti alta. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen:

Kunnas toivoi pienempää rangaistusta

Reunaselle määrättiin KalPa–Lukko-ottelun huutelusta lopulta yhden ottelun pelikielto. Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas  toteaa tiedotteessa, että seura olisi toivonut, ettei pelikieltoa tule.

– Arvostamme Tarmon tapaa kantaa vastuunsa suoraselkäisesti ja avoimesti. Eilinen tapaus lähti valitettavasti liikkeelle vääristä lähtökohdista ja jäähynimikkeistä. Olisimme toivoneet, että ottelussa saatu rangaistus ja siitä noussut kohtuuttoman suuri julkisuus olisivat olleet riittävä rangaistus, Kunnas kommentoi.

– Oletamme, että vastaavissa tapauksissa on jatkossa sama ja yhtenäinen linja. Asia on Lukon osalta sisäisesti ja ulkoisesti loppuunkäsitelty.

Lisää aiheesta

IS: Reunanen sai rangaistuksen ja pelikiellon näistä sanoista – SM-liiga kertoo, miksi asiassa puhuttiin virheellisesti rasismista