Kokenut luuta nähdään myös ensi talvena SalBan pelipaidassa – "Eihän kauteen voi oikeastaan lähteä ilman Nikoa"

Niko Kaerla on SalBalle kokenut luuta puolustukseen. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Tomi Lahden ja Niko Kaerlan salibandyurat ovat kulkeneet samoja polkuja, ja miehet pelasivat aikanaan yhdessä myös sveitsiläisessä Regazzi Verbano Unihockeyssa.

Ensi kaudella kaksikon pelit jatkuvat SalBassa, sillä myös Kaerla on tehnyt vuoden jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

– Eihän kauteen voi oikeastaan lähteä ilman Nikoa, SalBan toiminnanjohtaja Joni Rokosa heittää.

Viime talvena Kaerla paukutteli pakin paikalta 23 pelissä tehot 13+14=27. Parhaalla divarikaudellaan 2013–14 hän tykitti 26 pelissä peräti 28 maalia ja antoi vielä 8 maalisyöttöäkin.

– Yllättävän helpostikin syntyi päätös jatkaa vielä ainakin yksi kausi. SalBassa ollut jo pidemmän aikaa hyvä pöhinä ja homma on hyvin raiteilla, niin halusin ehdottomasti tuoda vielä oman panokseni mukaan, Kaerla toteaa.

Lisäksi SalBa julkaisi kaksi maalivahtisopimusta, eli Juha Keskitalo ja Valtteri Pihkoluoma jatkavat koirapaitojen veskariosastolla yhdessä Jani Lahden kanssa.

Viime kaudella Keskitalo nousi torjuntavastuuseen, kun Lahti putosi olkapäävamman takia sivuun.

– Itseluottamus oli hänellä tapissa, ja onneksi hän sai useita onnistumisia palkinnoksi panostuksestaan lajiamme kohtaan. Mielenkiinnolla tietty odotan, ottaako Keskitalo ensi kaudella ykkösmaalivahdin paikan itselleen, Rokosa toteaa.