Kokenut valmentaja jättää Lukon, seura tiedotti sopimuksen purkamisesta

Harri Hakkarainen ehti työskennellä Lukossa puolitoista vuotta. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukko ja suorituskykyvalmentaja Harri Hakkarainen ovat purkaneet sopimuksensa, seura tiedottaa nettisivuillaan.

Tiedotteen mukaan taustalla ovat henkilökohtaiset syyt. Hakkarainen muuttaa takaisin pääkaupunkiseudulle perheensä luokse.

Hakkarainen on matkustanut Rauman ja Helsingin väliä. Tällä kaudella mies alkoi kokea huonoa omatuntoa panoksestaan sekä Lukkoa että perhettään kohtaan.

– Lukko on joustanut ja antanut mahdollisuudet tehdä töitä perheen ehdoilla, mutta realiteetit täytyy hyväksyä. Arjen tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä tulee perhe, sitten vasta jääkiekko. Näiden yhdistäminen on käynyt liian haastavaksi tänä syksynä, Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

Hakkarainen aloitti työnsä Lukon suorituskykyvalmentajana 1.5.2022. Sopimus oli mallia 2+2 vuotta.

Hakkarainen ja Lukko puhuivat tiedotteessa toisistaan lämpimin sanakääntein. Yhteistyöstä kiitelteltiin kovasti puolin ja toisin.

Hakkarainen kertoo, että työympäristö ja -kaverit sekä fasiliteetit olivat Raumalla reilun 30-vuotisen uran parhaimmasta päästä.

Pitkän linjan valmentaja ja urheilulääkäri sanoo olevansa edelleen Lukon käytettävissä konsultaatioluonteisissa asioissa etänä, esimerkiksi juniorivalmentajien koulutukseen ja opetukseen sekä haastavien vammojen kuntoutukseen liittyvissä asioissa.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on harmissaan raudanlujan ammattilaisen poistuessa Lukon valmennustiimistä, mutta ymmärtää Harri Hakkaraisen valinnan.

– Harri toi valtavan määrän tietotaitoa seuraan ja teki todella isolla sydämellä erittäin paljon töitä laadukkaasti

Lukko ilmoitti aloittavansa välittömästi uuden suorituskykyvalmentajan kartoittamisen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Nuori urheilija altistaa nuuskaamalla itsensä pelätylle selän rasitusmurtumalle – Lukon suorituskykyvalmentaja: "Jokaisen urheilijan kannattaa miettiä, haluaako lisätä omaa riskiään"

Vain tilaajille Harri Hakkarainen piti Raumalla hätkähdyttävän luennon lasten ja nuorten liikunnasta – tässä parhaat palat

Vain tilaajille Lukon suorituskykyguru on Suomen kenties tunnetuin urheilulääkäri, mutta omasta mielestään hän ei ole lääkäri

Vain tilaajille Lukko pestasi kaiken kokeneen Harri Hakkaraisen linjaamaan fysiikkavalmennustaan uusiksi – "Vähintään yksi parhaista"