Koko Suomen joukkue

Oulun Kärpät markkinoi liigajoukkuettaan "Puolen Suomen joukkueena". Näin kiistatta onkin, jos laskee koko Oulun yläpuolelle jäävän maapinta-alan Kärppien potentiaalisten kannattajien sikiämisalustaksi.

Eri asia sitten onkin, miten paljon Kärpillä on saman laskutavan mukaan potentiaalisia kannattajia. Paljon, jos porotkin lasketaan mukaan, mutta sillä laskutavalla Lukonkin pitäisi laskea silakat faneikseen. Siis kaksisilmäiset silakat, yksisilmäiset annettakoon suosiolla Ässien taakse.

Puolen Suomen joukkue on kiistatta kuitenkin toimiva ja tarttuva slogan siinä, missä on myös hunajata, hunajata, hunajata mulle. Tänä vuonna turkuhalliin tulijoille ei ole tosin kovinkaan paljoa pelillistä hunajata tarjottu. Pikemminkin sitä olisi pitänyt levittää jo pelien alla katsomonpenkeille, jotta ne harvatkin lippunsa ostaneet pysyisivät päätössummeriin asti paikallaan.

TPS on ollut tänä vuonna Kärppien slogania mukaillen "Lähes koko Suomen joukkue", siksi yksimielisesti suomalaisen jääkiekon ystävät ovat mustille kuhnureille tai pikemminkin seuran kädettömälle ja munattomalle, mutta vastaavasti itsetunnoltaan isolle johdolle nauraneet. Ja aiheesta ovatkin. Puhtaat paperit Tepsissä ansainnee ainoastaan miljonäärihuoltaja Aki-Petteri Berg, joka osaa liigajoukkueen pukukopista kantautuneiden varmojen lähteiden mukaan käyttää pesukonetta ja keittää lähes yhtä hyvää kahvia kuin Lukon mokkavelho Matti Koskinen osaa.

Mutta löytyy Suomesta sellainenkin jääkiekkojoukkue, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua "Koko Suomen joukkueeksi". Kysymys on Helsingin Jokereista, joka edustaa ainoana seurana suomalaista jääkiekkoa Itä-Euroopan (lue Venäjän) KHL-liigassa. Kansallisen kilpailun puuttuessa ei ole väärin puhua koko Suomen joukkueesta semminkinkunkoska suurin osa pelaajistakin on suomalaisia.

Myönnän edustavani katsantokantaa, jonka mukaan Jokereiden menestys ei todellakaan ole pois kotimaiselta liigakiekkoilulta, ei edes taloudellisesti ajatellen. Se, että KHL-Jokerit on saanut taakseen uusia kotimaisia sponsoreita ei tarkoita tosiaankaan sitä, että samat rahahanat olisivat auki Liigan suuntaan.

Itse olen käynyt tällä kaudella katsomassa kaksi Jokerien kotipeliä ja vilpittömin sydämin voin sanoa myös nauttineeni. Jos joku harmittaa niin se, etten ole päässyt kateellisten HIFK-fanien Tomppelien Temppeliksi nimeämälle Hartwall Areenalle tuon useammin.