Kolmannen sukupolven liigapelaaja debytoi Raumalla – pääsi tilastoihin vaikka ei ole käynyt kentällä

Konsta Mesikämmen tähyili tuimasti pelikatkon aikana kentälle, mutta peliminuutteja hän ei TPS:aa vastaan saanut. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon kokoonpanossa seitsemänneksi puolustajaksi on merkitty alkukauden Mestistä KeuPassa pelannut Konsta Mesikämmen, 22.

Hän on kolmannen polven liigakiekkoilija, sillä hänen isänsä Roni ja isoisänsä Ilkka ovat molemmat edustaneet TPS:ään ja Ässiä jääkiekon pääsarjatasolla.

Kolmannen sukupolven pääsarjakiekkoilija on harvinaisuus, sillä ennen Konsta Mesikämmentä samaan on ehtinyt vain neljä pelaajaa: Juuso Hietanen, Miro Aaltonen, Kasperi Kapanen ja Sami Blomqvist.

NHL:stä löytyy jopa neljännen sukupolven pelaajia: Howie Morentz, Bernie Geoffrion, Dan Geoffrion ja Blake Geoffrion pelasivat kaikki Montreal Canadiensin paidassa.

Mesikämmenen debyytistä tekee erittäin erikoisen se, että hän sai avauserässä liigan tilastoihin jäähyn, vaikka ei ollut pelannut sekuntiakaan. Tilastojen mukaan hän olisi ottanut väkivaltaisuusjäähyn nahistellessa Ilkka Pikkaraisen kanssa, vaikka todellisuudessa kahnaaja oli Peter Tiivola.

Konsta Mesikämmen on alun perin TuTon kasvatti, joka on ehtinyt edustaa urallaan Tapparan, KooVeen, Sportin, Ässien juniorijoukkueissa.

Mesikämmen hälytettiin pikavauhtia raumalaisjoukkueen mukaan, sillä vielä ennen ottelua Valentin Claireaux oli merkitty 13. hyökkääjäksi.

– Puolustuksessa oli sen verran vammaa perjantain pelin jälkeen, että oli huoli että pystyvätkö kaikki pelaamaan koko pelin. Sen vuoksi tarvittiin uusi puolustaja, eikä 13. hyökkääjää voinut ottaa, Lukon päävalmentaja Pekka Virta totesi pelin jälkeen.

Päivitetty 18.11.2017 kello 21.33.

Konsta Mesikämmen pääsi avauserässä tilastoihin, vaikka ei kentällä edes käynyt.