Kolme Lukon pelaajaa alle 18-vuotiaiden MM-ehdokkaiden listalla: "Kisat on yksi kauden päätavoitteista"

Lukon Sami Päivärinta on tyrkyllä alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Kolme Rauman Lukon pelaajaa on vielä mukana listalla, joista valitaan Suomen joukkue jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Ehdokasryhmään mahtuivat Lukosta puolustajat Kalle Ervasti ja Tomi Leppänen sekä hyökkääjä Sami Päivärinta. Kauden mittaan maajoukkueleireillä olleista pelaajista Jeremi Tammelan nimeä listalta ei löydy.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat järjestetään Trurossa ja Planossa Yhdysvalloissa 26.4.–6.5. Päävalmentaja Petri Karjalainen aikoo lyödä lopullisen joukkueen lukkoon lauantaina 17. huhtikuuta, kaksi päivää ennen kuin joukkue matkustaa Texasiin. MM-kisoihin matkustaa kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa.

– Toivottavasti mahtuisin joukkueeseen, sitä varten tässä on töitä tehty ja tehdään edelleen. MM-kisat on yksi kauden päätavoitteista, Päivärinta sanoi Länsi-Suomelle helmikuussa.

Lukon pelaajilla on sitä ennen ratkaistavana vielä A-nuorten SM-kullan kohtalo. Finaalivastustaja Oulun Kärpistä ehdokaslistalla ovat hyökkääjät Ville Koivunen, Samu Tuomaala ja Sisu Yliniemi.

Eniten pelaajia tyrkyllä kisoihin on Helsingistä, viisi HIFK:sta ja neljä Jokereista. Myös Tapparasta ja JYPistä on neljä pelaajaa. Lukon naapuriseuroista Ässiltä pelaajia ehdokaslistalla on kaksi, TPS:ltä yksi. MM-joukkue koostuu Suomessa pelaavista pelaajista. Vain Luulajassa pelaava puolustaja Viljami Juusola on ehdokaslistalla ulkomailta.

– Onhan tämä varmasti aika poikkeuksellista, miten nyt valmistaudumme MM-kisoihin. Normaalioloissa fokus olisi pelissä, nyt mietimme miten potentiaaliset kisapelaajat saadaan harjoittelemaan ja kuinka saamme joukkueen kasaan. Tässä vaiheessa korona-altistus tai tartunta tarkoittavat, ettei kisakoneeseen ole asiaa – tämä koskee sekä pelaajia että johtoryhmää, päävalmentaja Petri Karjalainen sanoo Leijonat.fi-sivustolla.

MM-ehdokkaiden ja johtoryhmän tulee olla maanantaista 12.4. alkaen omaehtoisessa karanteenissa, jonka aikana sallittuja asioita ovat pienryhmäharjoittelu paikkakunnittain alueellisten rajoitusten puitteissa ja pakollisissa kolmessa koronatestissä käynti.

– Nyt nousee isoon arvoon kaikki se, mitä olemme tehneet ja kokeneet 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Joukkueen pelillinen selkäranka, pelaamisen ja toiminnan arvomaailma, ovat rakentuneet yhteisten vuosien aikana ja ne kantavat meitä ryhmän päätöstapahtumassa, alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, Karjalainen toteaa. 

Pikkuleijonien MM-ehdokkaat:

  • Maalivahdit: Helomaa Juuso (Ässät), Kohonen Paavo (Tappara), Koskenvuo Aku (HIFK), Lampinen Jani (HIFK), Leinonen Topias (JYP)
  • Puolustajat: Ervasti Kalle (Lukko), Heimosalmi Aleksi (Ässät), Juusola Viljami (Luleå) , Kulonummi Kasper (Jokerit), Leppänen Tomi (Lukko), Malinen Aleksi (JYP), Salin Otto (HIFK), Sarell Aapo (SaiPa), Suomi Jimi (Jokerit), Vilén Topias (Pelicans).
  • Hyökkääjät: Huuhtanen Niko (Tappara) Järvelä Juho (Jukurit), Kapanen Oliver (KalPa), Kemell Joakim (JYP), Koivunen Ville (Kärpät), Lambert Brad (JYP), Matikka Miko (Jokerit), Miettinen Verner, Kiekko-Espoo, Päivärinta Sami (Lukko), Ruusunen Rasmus (HIFK), Rönni Topi (Tappara), Salminen Samu (Jokerit), Sandvik Viljam (HIFK), Tuomaala Samu (Kärpät), Virolainen Jere (Tappara), Väisänen Kalle (TPS), Yliniemi Sisu (Kärpät).

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kalle Ervasti näytti toteen sen, mitä hän kevään säbäpeleissä lupasi – "Aika huikea fiilis, ei sitä oikein vielä ymmärräkään"

Vain tilaajille Floridassa Olli Jokisen valmennuksessa ollut Kalle Ervasti uskoo, että NHL-legenda onnistuu päävalmentajana Mikkelissä – puolustaja itse yrittää kaataa Lukon kanssa Jukurien A-nuoret pudotuspeleissä

Vain tilaajille Maajoukkueleirillä alkuviikon viettänyt hyökkääjä vaatii tappiokierteeseen ajautuneelta Lukon A:lta uutta asennoitumista peliin: "Mikä oikeasti edistää sitä, ettei päästetä kuutta maalia"

Vain tilaajille Koko Lukon nelikko pisteille Pikkuleijonien leiripeleissä – alle 18-vuotiaiden MM-kiekko siirtyy Dallasiin ja toukokuulle

Vain tilaajille A-nuorten mestaruus on katkolla Lukolle keskiviikkona Raumalla – avausfinaalin jatkoaikaratkaisija arveli, että pudotuspeleissä palvellut puku ei selviäisi mestaruusjuhlista: "Jotain isoa ollaan tekemässä"

Vain tilaajille Kärpät onnistui pakkoraossa ja siirsi A-nuorten Suomen mestaruuden ratkaisua – "Tätä on playoff-kiekko"