KOMMENTTI: Ei tullut Leijonille ruokamyrkytys, tuli iso järkytys

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäen tilanne ei ole kadehdittava. Peli ei kulje ja niskassa on koko kansakunnan luomat paineet. Kuva: HSP

Entinen Leijonien päävalmentaja Hannu Aravirta joutui vanhemman valtiomiehen oikeudella ojentamaan Ville Niemistä MTV.n MM-kisastudiossa.

Studioisäntä Teemu Niikko kysyi Lukossakin pelanneelta Niemiseltä, mitä pitäisi tapahtua, että Ranska pystyisi sunnuntaina haastamaan Suomen.

– Ruokamyrkytys, Nieminen vastasi hetken pohdittuaan.

– Ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia, vaikka tämä urheilu niitä yleensä tarjoaa, Jukurien apuvalmentaja jatkoi.

Siinä vaiheessa Aravirta älähti. Hänen arvionsa mukaan Suomi voittaisi kyllä Ranskan yhdeksän kertaa kymmenestä, mutta ei siihen yhteen jättiyllätykseen ruokamyrkytystä tarvita.

– Ville on ollut liian vähän aikaa vielä mukana. Ei ole vielä oppinut, että tässä voi todellakin tapahtua ihan mitä vaan. Ensimmäinen maali… Ranska on kuitenkin taitava joukkue, jossa on NHL-kokemusta. He itse sanovat, että Ranskan kaikkien aikojen paras joukkue, Aravirta muistutti.

Ja kuinka oikeassa hän olikaan. 

On Suomi ennenkin hävinnyt MM-kisojen alkusarjassa jääkiekon pikkumaille. Ei yksi nolo tappio vielä kisoja pilaa.

Kiekkohullussa valtakunnassa on kaikki hyvin, kunhan Suomi selviää puolivälieriin ja etenee tuosta vedenjakajasta mitalipeleihin.

Nykyinen alkusarjasysteemi antaa suurmaille mahdollisuuden kompastua kerran jos toisenkin ja silti hilata itsensä kahdeksan maan lohkossa neljän joukkoon.

Suomen kannalta huolestuttavaa on kuitenkin, että se oli jo 3–2-voitossa Valko-Venäjää vastaan surkea. Nieminenkin täsmensi Twitterissä, että ruokamyrkytyksestä voi selvitä, muttei taisteluvajaana.

Vaikka Kanada ja Tsekki olisivat liian isoja saaliita, Leijonien pitäisi kuitenkin raivata tieltään Norja, Sveitsi ja Slovenia, että tie torille pysyisi auki.

On pelillisiä ongelmia, on auktoriteettiongelmia - ja mitä muita ongelmia media keksiikään vielä maalata. Eipä käy kiekkokansan sylkykupiksi joutuvaa päävalmentaja Lauri Marjamäkeä kateeksi.

Lisää aiheesta

Lukon Claireaux raateli Leijonia – maalintekijä on kotoisin eksoottisesta paikasta

Painajaismainen MM-tappio!