Kommentti: Gagnonin sopimus loistouutinen

Hyvän ulkomaalaissentterin löytäminen SM-liigaan ei ole ihan helppoa.

Vielä vaikeampaa on saada pidettyä hyvä mies joukkueessa.

Siksi Aaron Gagnonin jatkosopimus Lukkoon on raumalaisittain loistouutinen.

Torstaina 28 vuotta täyttävä kanadalainen teki runkosarjassa 48 ottelussa 17+19 pistettä. Gagnon muodosti toimivan parivaljakon Ville Vahalahden kanssa.

Pudotuspeleissä saumaton yhteistyö jatkui. Gagnon on play offien pistepörssin kakkosena. Hän teki 15 ottelussa 5+9 pistettä.

Pisteet eivät ole kaikki kaikessa. Eivät edes ykkössentterille. Gagnon osaa ja haluaa myös puolustaa. Tehopörssi päätyi runkosarjassa näyttämään lukemaa +7 ja pudotuspeleissä +6.

Lukolla oli ennestään jatkosopimus SM-liigan pistepörssin voittaneen Vahalahden kanssa. Tämän kaksikon ympärille voi huoletta rakentaa toisen tulosyksiköistä.

Gagnon ei onnistunut tekemään todellista läpimurtoa NHL:ään, jossa hän pelasi 38 ottelua. Suomeen hän tuli mutkan kautta, kun kausi Ruotsissa ei lähtenyt liikkeelle.

Normaalisti näin kovan pelimiehen matka jatkuu hyvän SM-liigakauden jälkeen. Lukon kannalta oli onni, että Gagnonin perheen esikoinen syntyi Raumalla. Ilman tätä iloista perhetapahtumaa KHL-ruplien houkutus olisi saattanut olla vahvempi.