Kommentti: Karalahti-panna asetti riman matalalle

Jere Karalahden neljän pelin panna tuo mieleen viime kauden kurinpitosekoilun huipennuksen. Silloin Jokeri-pakki Markus Nordlund sai kahden ottelun pelikiellon taklattuaan täysin puhtaalla niitillä Ville Peltosta.

SM-liigan kurinpitoryhmä ei olisi antanut Nordlundille pelikieltoa, mutta liigahallitus riisti asian käsittelyynsä ja lätkäisi Nordlundille kaksi peliä. Semir Ben-Amorin hyökättyä harjoituskaudella Peltosen kimppuun liigahallitus murtui ulkoisessa paineessa.

Peltonen on jälkeenpäin itsekin myöntänyt, että Nordlundin taklaus oli puhdas.

Karalahden taklaus jakoi mielipiteet.

Urheilusanomien esimies Vesa Rantanen oli Ilta-Sanomien netti-tv:n Videotuomareissa ehdottomasti sitä mieltä, että Karalahden taklaus oli puhdas. Rantanen keskusteli tapauksesta lähes 1 000 ottelua pelanneen NHL-pelaajan kanssa, jonka mielestä Karalahti teki palveluksen Poukkulalle.

SM-liigassa ei kerta kaikkiaan voi haaveilla jättönsä perään keskialueella. Poukkula muistaa sen nyt lopun ikäänsä.

Kiekkoareenan blogisti Antti Jokela oli mikroblogi Twitterissä eri linjoilla.

– Vaikka Poukkula olisi katsonut kiekkoa, jäätä tai cheerleadereitä, ei häntä silti saa taklata kyynärpäällä kasvoihin, Jokela twiittasi.

Itse olen Rantasen linjoilla, vaikken päähäntaklaamista hyväksykään. SM-liigan sääntöihin pitäisi pelaajien oman turvallisuuden takia lisätä rangaistus vastuuttomasta pelaamisesta.

Voidaan keskustella siitä, olivatko Karalahden kädet liian ylhäällä, vauhti liian kova tai yrittikö hän vahingoittaa Poukkulaa. Siitä taas ei voida keskustella, että Poukkula pelasi erittäin vastuuttomasti, suorastaan itsetuhoisesti.

Jos Poukkula olisi jättönsä jälkeen pitänyt katseensa ylhäällä, hän olisi havainnut suoraan edestä tulevan Karalahden ja ehtinyt väistää taklauksen. Karalahti oli nytkin lähellä taklata ohi.

Samalla kierroksella Lukon Erik Riska polvitaklasi Raumalla HIFK:n Matti Kuparista. Riska luisteli paitsiovihellyksen jälkeen ohi Kuparisen ja nosti polveaan osuessaan Kuparisen jalkaan. Riska ei saanut rangaistusta ottelun aikana eikä sen jälkeen.

Jos rehellisiä ollaan, niin törkeämpi Riskan temppu oli kuin Karalahden.

Ennen kaikkea Karalahden tuomio oli mielenkiintoinen linjaus tulevalle kaudelle. Sampo Liusjärvi laski nyt riman todella matalalle.

Neljä peliä on iso pelikielto. Ovatko yhden pelin pannat nyt kurinpitäjille kuin viisisenttiset ökyrikkaille – niitä voi paiskia vähän sinne sun tänne.

Entä millainen tuomio pitää nyt antaa, kun joku tekee ensimmäisen kerran tommihuhtalat ja niittaa jonkun likaisesti kuolleesta kulmasta sairaalaan? Riittääkö silloin 10, 20 vai 30 peliä?

http://www.youtube.com/watch?v=G41AaKi0we0