Kommentti: Rauman Lukko vs Raumam Boja

Tiistai-ilta, runkosarjan loppurutistus ja Lukko hyvissä asemissa, mutta Äijänsuolla leijaili negatiivinen tunne. Kannattajaryhmä Raumam boja puuttui katsomosta ja päädyssä roikkui ruma lakana, johon oli sutattu teksti “Johtajat vaihtuu, seura pysyy”.

Paikallisjääkiekon ystävänä vallitseva tilanne ottaa päähän.

Uskoin ja toivoin, että Liigan tauon aikana osapuolet olisivat saaneet asian sovittua, mutta ei.

Asia vaivaa suunnattomasti siksi, että pidän molemmista: Rauman Lukosta ja Raumam bojista. Kannattajaryhmä menee heittämällä Top 5:een, jos pitäisi listata parhaat asiat mitä Lukolle on pitkään aikaan tapahtunut.

Ymmärrän molempia osapuolia, mutta en ymmärrä, miksei asiaa ole fiksujen ihmisten kesken saatu sovittua.

Lupasiko Lukko liikoja viime kesänä? Jos lupasi, miksei Lukko myönnä sitä ja pyydä nöyrästi anteeksi Raumam bojilta? Onko tilanne niin kehno, ettei Raumam boikien ja toimitusjohtaja Timo Rajalan välillä ole mahdollista saada sovintoa aikaan? Olisiko nyt paikallaan, että vanhaa Lukko-henkeä ja perinteitä kunnioittavaa kannattajatoimintaa varmasti arvostava puheenjohtaja Jari Laiho nousisi esiin hakemaan ratkaisua?

En tiedä, mutta uskon ja toivon, että ensi tiistaina koko halli puhaltaa taas yhteen hiileen, eikä Rauman Lukon tarvitse Twitterissä piikitellä Raumam boikien suuntaan kannattajien kiittämisestä tämän tiistai-illan tapaan.

Ilman Raumam boikia hallin tunnelma kärsi ja pelaajien matsin jälkeen tekemät lopputuuletukset olivat jokseenkin väkinäistä pyörimistä keskialueella.

Se ei ole kenenkään etu.

(Teksti on julkaistu alun perin Minun kaupunkini -blogissa.)