KOMMENTTI: "Vedetäänkö ässäpakasta vielä esiin nimi Petri Karjalainen?"

Kun Jari Korpisalo sai potkut, Satakunnan Kansa pystyi uutisoimaan asian salamannopeasti, paljon ennen Ässien omaa tiedotusta.

Kaiken lisäksi puskalennätin oli lehteäkin nopeampi, ja tieto oli levinnyt kulovalkean tavoin jo yleisöön, joka odotti hallissa Ässien ja Kärppien välisen ottelun alkua.

Mikael Kotkaniemi siirrettiin syrjään päävalmentajan paikalta keskiviikkona. Seura ei ilmeisesti ehtinyt kertoa asiasta edes Kotkaniemelle, vaan tämä luki tiedon uutisotsikoita kokoavan Ampparit.com-palvelun kautta.

Ässät pysyi virallisesti kaksi päivää hiljaa, mikä aiheutti luonnollisesti todellisen spekulaatiotulvan.

Ilta-Sanomien uutinen piti paikkansa, eli Pasi Kaukoranta korvaa Kotkaniemen. Tietovuoto osoittautui siis oikeaksi.

Lehdistötilaisuudessa Ässät kertoi, että seura on loppusuoralla Kaukorannan seuraajan Jari Pasasen seuraajan kanssa neuvoteltaessa.

Ässät ei kuitenkaan aio julkaista hänen nimeään ennen kuin keväällä 2021. Nimestä vihjaaminen mutta sen kertomatta jättäminen on luonnollisesti kuin hunajapurkin heittäminen toimittajien keskelle.

Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Holopainen kysyikin vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtiseltä, että tämä ei varmaan ylläty, jos nimi tulee aiemmin julki.

– Jos miettii viime viikon julkistuksia, ei tässä ylläty enää mistään, Lehtinen vastasi.

Ässien tiedotustilaisuus alkoi kello 15. Sain kello 15.48 puhelun, jonka aluksi soittaja kysyi, haluanko tietää kenestä puhutaan.

Totta kai halusin, ja minulle kerrottiin nimi Petri Karjalainen.

Luotan sen verran lähteen mahdollisuuksiin päästä tietoon käsiksi, että asian tähän kirjoitan.

Petri Karjalainen on Kärppien ja Sportin entinen apuvalmentaja, RoKin ja Peliittojen entinen päävalmentaja. Hän on Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja. Sopimus loppuu sopivasti kevääseen 2021.

Ässät kertoi, ettei kolmannen päävalmentajan sopimusta ole vielä allekirjoitettu. Minkä ihmeen takia koko asiasta piti vihjaista sanallakaan?

Varsinkin, kun Ässistä tuntuu tieto vuotavan kuin toimistossa ei olisi seiniä.

Lehdistötilaisuus sisälsi paljon Ässien kannalta positiivista asiaa. Nyt suurimman huomion koko tilaisuudesta vei mysteerihenkilö.