KooKoo jäi Lukolta kokonaan kaatamatta –  Sebastian Repo lensi polvitaklauksesta suihkuun

Taistelu pudotuspelien kotiedusta kiristyi Kouvolassa, kun KooKoo onnistui kaatamaan Lukon neljännen kerran tällä kaudella.

Kaksi joukkuetta jäi Lukolta tämän kauden runkosarjassa voittamatta: Tappara ja KooKoo.

Kouvolalaisryhmältä Pekka Virran suojatit saivat puristettua ainoastaan yhden pisteen. Keskiviikon kohtaamisessa KooKoo oli parempi maalein 6–3 (2–0, 2–1, 2–2).

Lukko jäi vasta toisen kerran tänä vuonna ilman pisteitä. Myös edellisen pisteettömän illan raumalaiset kokivat juuri Kouvolassa KooKoota vastaan.

– Oltiin tehokkaita. Kyllä me otettiin Lukon hyökkäyspeli pois, KooKoon valmentaja Jussi Ahokas sanoi Telian haastattelussa.

– Lukko sopii meille hyvin, koska he pelaavat myös vauhdikkaasti ja pystymme mätsäämään siihen. Aika hyvin olemme kuitenkin pystyneet scouttaamaan heidän pelinsä pois.

Voitto piti KooKoon edelleen mukana kamppailussa pudotuspelien kotiedusta. Tappiostaan huolimatta Lukko on edelleen kolmantena, sillä raumalaiset ovat keränneet uuden seuraennätysksensä verran pisteitä.

Lukolla on koossa 109 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä vielä neljän pelin verran. Aiempi piste-ennätys oli 107 pistettä kaudelta 2009–10.

Kärpät on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta seuraavat sijat ovat edelleen täysin auki.

Pelin enemmän pelannut Tappara on neljä pistettä Lukon edellä. KooKoo ja Ilves ovat puolestaan jääneet raumalaisista neljä pistettä.

KooKoo iski heti kahdesti

Keskiviikkona KooKoo oli pelin alussa todella tehokas. Erik Karlsson sai kiekon Lukko-vahti Oskari Setäsen taakse jo kamppailun toisella minuutilla, ja Trevor Mingoia tuplasi kotijoukkueen johdon vielä ennen avauserän puoliväliä.

Molemmissa osumissa KooKoo pystyi tyrehdyttämään Lukon kiekottelun omalla alueella, riistämään kiekon ja toimittamaan syötön jälkeen pelivälineen verkkoon.

– Lipsuttiin tietyistä jutuista, ja peli hajoaa heti noin hyvää joukkuetta vastaan. Hukattiin kiekkoja liikaa, Lukon kapteeni Tapio Laakso sanoi Telian erätaukohaastattelussa.

Lukko avasi maalitilinsä hieman toisen erän puolivälin jälkeen Ilkka Heikkisen laukauksella.

Kokenut raumalaispuolustaja ei tällä kertaa virittänyt lämäriä vaan vippasi nopean rannelaukauksen kohti KooKoon maalivahtia Henrik Haukelandia.

Norjalaisveskari ei päässyt kiekkoon kiinni, sillä liikkuvan maskin tehnyt Toni Koivisto pääsi ohjaamaan ja sai Lukon kavennusosuman nimiinsä.

Heikkiselle kirjattiin syöttöpiste, ja hän kasvatti pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Sen aikana Heikkinen on tykittänyt tehot 3+5=8, ja koko kaudella mies on kerännyt 36 pelissä saldon 6+15=21.

Rautaselle maali ja Revolle ulosajo

KooKoo kuitenkin otti pelin haltuunsa vielä toisessa erässä. Illan ratkaisu nähtiin käytännössä ajassa 37.36. Se on aika, jossa puolustaja Juho Rautanen upotti kauden toisen maalinsa ja siirsi KooKoon 3–1-johtoon.

KooKoon vaihtopenkkiä ei kuitenkaan kiinnostanut seurata Rautasen maalituuletuksia, vaan joukkue keskittyi katsomaan, miten amerikkalaishyökkääjä Trevor Mingoialle kävi.

Maaliin syöttöpisteen saanut Mingoia ei päässyt jäästä omin avuin ylös, vaan hän loukkaantui Lukon Sebastian Revon polvitaklauksesta. Revon peli puolestaan päättyi ulosajoon.

KooKoo kuittasi viisiminuuttisen nopeasti, kun Patrik Puistola ampui paluukiekosta kotijoukkueen neljännen maalin.

Haatajalle sata täyteen ylivoimalla

Erätauon jälkeen Mingoia oli taas kaukalossa, ja heti erän ensimmäisellä minuutilla hän pääsi syöttämään Juha-Pekka Haatajan ylivoimamaalin.

Samalla Haatajasta tuli liigahistorian ensimmäinen sataan ylivoimamaaliin yltänyt pelaaja.

Lukko sai oman pitkän ylivoimansa erän puolivälin jälkeen, kun Martin Berger kuittasi vuorostaan ulosajon polvitaklauksesta, jonka kohteena oli Toni Koivisto.

Lukko teki ylivoimalla yhden kavennusmaalin, kun Eetu Koivistoinen kuittasi Haukelandin epäonnistuneen purkukiekon. Kerran kiekko kuitenkin helähti myös Lukon maaliin, sillä Kimi Koivisto pystyi viimeistelemään alivoimamaalin.

Lopussa Lukko pystyi vielä yhteen kavennukseen, kun tiistaina kahdesti osunut Pathrik Westerholm laittoi kiekon sisään.Lukolle keskiviikon kamppailu oli toinen peräkkäisinä päivinä. Tiistaina raumalaiset hakivat Hämeenlinnasta täyden pistepotin, kun HPK kaatui maalein 1–3.

KooKoo puolestaan pääsi kamppailuun levänneenä, sillä joukkue oli pelannut viimeksi perjantaina.

– Tekosyitä semmoiset. Jaksetaan pelata vaikka joka päivä, Tapio Laakso tokaisi.

Viikon ainoan kotipelinsä sinikeltaiset pelaavat lauantaina, jolloin Äijänsuolle saapuu SaiPa.