KooKoo pyydysti Tapparasta tutun norjalaispakin - "Kokenut ja positiivinen liideri, joka laittaa joukkueen itsensä edelle"

Oranssin määrä Alexander Bonsaksenin peliasussa kasvaa edellisiin Suomen-kausiin verrattuna. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KooKoo ja norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen, 31, ovat solmineet ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Bonsaksen palaa Suomeen yhden Saksan DEL-liigassa vietetyn vuoden jälkeen.

Bonsaksen siirtyi Tapparaan kesken kauden 2014-15 ja jatkoi kirvesrinnoissa kaksi seuraavaakin talvea. Viime kauden hän edusti Iserlohn Roostersia.

– Bonsaksen on kokenut ja positiivinen liideri, joka laittaa joukkueen itsensä edelle. Viisi mestaruutta ja yksi Liigan puolustajien tehopörssin voitto ovat kovia näyttöjä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Mestaruuksista kaksi on peräisin Tapparasta ja kolme norjalaisesta Vålerangasta.

– Kaukalossa hän on vahva kamppailija, joka nauttii oman maalin suojelemisesta ja voittaa joukkueelle pelejä puolustuspelaamisellaan, Kultanen kuvailee.

Bonsaksen on myös Norjan maajoukkueen vakiokasvo. Hän pelasi maansa värien puolesta päättyneellä kaudella niin olympialaisissa kuin MM-kisoissakin.

Hän on kokenut kolmet olympialaiset ja peräti yhdeksät MM-kisat.

– Tämän vuoden MM-kisat olivat pettymys. Emme saaneet joukkueena systeemiä kuntoon ja henkilökohtaisestikin kisat olivat vaikeat. Maajoukkueessa pelaaminen on kuitenkin aina kunnia-asia.