KooKoo rysäytti kunnon maalitalkoilla Lukon voittoputken poikki – "Hävettävä esitys"

Anrei Hakulinen osui taas vanhaa seuraansa vastaan, mutta KooKoo rallatteli seitsemän maalia raumalaisnuottaan.

KooKoo oli viime kaudella Lukolle todellinen peikko. Se voitti kaikki joukkueiden neljä kohtaamista, ja Lukko pystyi puristamaan kouvolalaisilta vain yhden vaivaisen pisteen.

Kun joukkueet iskivät tällä kaudella ensimmäisen kerran yhteen Äijänsuolla, Lukko pystyi kirouksen murtamaan, mutta kun siirryttiin Kymenlaaksoon, tahti oli jälleen entinen.

Tai jopa kovempi. KooKoo moukaroi tiistaina Lukon maaliverkkoon peräti seitsemän osumaa ja juhli lopulta 7-2 (0-0, 4-1, 3-0) -voittoa.

- Hemmetin huono peli meiltä, Lukon toisen maalin viimeistellyt Anrei Hakulinen henkäisi.

- Alusta asti me emme pystyneet hyökkäämään. Pitää antaa tunnustusta KooKoolle, me emme pystyneet tänään haastamaan.

Reilun viiden minuutin tehojakso

Avauserässä Lukko pystyi sentään puolustamaan, mutta toisessa erässä raumalaisten maaliverkko alkoi laulaa.

KooKoo iski reiluun viiteen minuuttiin neljä maalia, ja peli alkoi vaikuttaa pelatulta. Vuorollaan Oskari Setäsen ohittivat Vilmos Gallo, Kasperi Ojantakanen, Kyle Platzer ja Erik Karlsson.

Osumien välissä Pavol Skalicky kävi viimeistelemässä lähes ilmaisen maalin, sillä KooKoon ruotsalaisveskari Victor Brattström imaisi slovakkijätin kaukalon kulmasta lähettämän laukauksen sisään.

Tehojaan hiljalleen löytävä Hakulinen toi Lukon kahden maalin päähän heti kolmannen erän alussa, sillä hän upotti rannelaukauksen tolpan kautta sisään vain 17 pelatun sekunnin jälkeen.

Viime kaudella KooKoota edustanut Hakulinen on nyt neljän pelin pisteputkessa, ja hän on kerännyt seitsemään peliin yhteistehot 3+3=6.

Pisteputki käynnistyi Lukon ja KooKoon edellisestä kohtaamisesta, jolloin Hakulinen viimeisteli ensimmäisen maalinsa sinikeltaisessa paidassa.

- Olihan se kiva tulla tänne pelaamaan, kun viisi vuotta täällä vietin. Oli vaan hävettävä esitys, Hakulinen sanoi.

- Ei se paljon lohduta, jos maalin tekee. Ei tässä omia pisteitä katsota. 7-2 turpaan, ei selittelemistä.

"Meidän hyökkäyspelimme oli tänään nolla"

Raumalaisten haaveet pisteistä hautasi lopulta Erik Karlsson, joka viimeisteli KooKoon viidennen maalin.

Osuma syntyi viisi sekuntia sen jälkeen, kun Lukas Klokin päähän kohdistuneesta taklauksesta saama 2+10 minuutin jäähy oli ehtinyt umpeutua, joten raumalaisille ei vieläkään ole tällä kaudella tehty ylivoimamaalia.

KooKoon kuudennen maalin laukoi Joni Tuulola tyhjiin, ja sen jälkeen vielä Aleksi Ainali onnistui ohittamaan Oskari Setäsen.

Lukon kuuden ottelun voittoputki katkesi Kouvolassa, mutta tappiosta huolimatta raumalaiset jatkavat sarjataulukon piikkipaikalla.

Esitys KooKoota vastaan oli kuitenkin kauden aikaisempiin peleihin verrattuna varsin kesy. Mikä meni pieleen?

- Jokaisesta pelaajasta se lähtee. Pitää katsoa peiliin, Hakulinen totesi.

- Meidän hyökkäyspelimme oli tänään nolla. Samaan aikaan vastustaja teki paikoistaan maalin, mitä se ei ollut viime peleissään tehnyt.

Pakkiruokailua ja pelipäivänä matkaan

Lukko lähti poikkeuksellisesti vieraspelimatkalle vasta pelipäivän aamuna. Kahden pelin mittaisen vieraskiertueen olosuhteet ovat muutenkin poikkeukselliset, sillä Lukko ei esimerkiksi pysähdy matkalla huoltoasemilla tai ravintoloissa vaan turvautuu pakkiruokailuun.

Pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Lukko kohtaa Lappeenrannassa SaiPan.

Tiistain nihkeää esitystä Hakulinen ei kuitenkaan suostunut laittamaan poikkeusjärjestelyjen piikkiin.

- Eihän se mitään vaikuta. On tässä ennenkin matkustettu pelipäivinä, hän huomautti.

- Ei se ainakaan saisi vaikuttaa. Ei se ole mikään tekosyy.

Pospisil loukkaantui, Audette keräsi miinuksia

Joukkueen suoritukseen vaikutti varmasti se, että Lukko menetti Kristian Pospisilin jo avauserässä. Slovakkihyökkääjä jätti pelin kesken todennäköisesti jalkavamman takia.

- Numerot kertovat kaiken oleellisen. Olimme perässä kaikessa missä hiukankin voi, Lukon valmentaja Pekka Virta totesi.

- Sitten on määrättyjä juttuja, mitä me saatiin tuohon omaan tarinaamme eteenpäin. Mutta näillä pelaajilla pelataan huomenna, nyt on parempi olla sen enempää avautumatta.

Daniel Audette saattoi tehdä toisessa erässä jonkinlaisen liigaennätyksen, sillä hän oli  jäällä viidessä peräkkäisessä vaihdoissa, joissa syntyi tasakentällisin viisi maalia: KooKoolle neljä ja Lukolle yksi.

Lisäksi Audette oli jäällä KooKoon viidennen maalin aikana, joten hänen tehotilastolukemansa oli -4.

- Se mitä tänään tapahtui, siitä pitää saada jotain matkaan mukaan. Se, mitä tästä eteenpäin tapahtuu on ainut, millä on merkitystä. Kaikki muu on historiaa, Virta summasi.

Juttua muokattu 28.10. kello 14.41: Liigan tilastoinnissa on virheitä. Aleksi Saarela ei todellisuudessa ollut jäällä viiden KooKoon maalin aikana.