Korihaiden johtohahmolta painava puheenvuoro - reissu Kauhajoelle meni pieleen jo ruokailusta ja bussimatkasta lähtien

Marius van Andringalla oli asiaa Kauhajoella. Kuva: Iiro Lehtonen

Kauden kahdessa edellisessä kohtaamisessa Korisliigassa Kauhajoen Karhu oli takonut Uudenkaupungin Korihaiden sukkaan yli sata pistettä. Tahti ei muuttunut lauantainakaan, vaan Karhu oli kotisalissaan parempi lukemin 105–79 (52–38)

Korihaiden Marius van Andringa piti pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa painavan puheenvuoron. Hän peräänkuulutti pelaajien vastuuta ja arveli jo valmistautumisen peleihin olevan pielessä.

Van Andringa aloitti sillä, että puolet joukkueesta myöhästyi ruokailusta ennen lähtöä ja Korihait saapui pelipaikalle tunnin ja vartin ennen ottelua.

– Puolitoista tuntia ennen peliä bussissa oli hereillä kaksi ihmistä, muut kuorsasivat. Lihasten heräämiseen menee kolme tuntia, joten annoimme jo siinä vaiheessa aika paljon eteen, van Andringa sanoi.

– Sitten huudamme pukukopissa, että ollaan valmiina, ollaan valmiina. Ei me oltu valmiina.

Korihaiden pelaajiston johtohahmon mukaan joukkue häviää ensimmäiset kymmenen minuuttia rumasti joka matsissa.

– Se johtuu siitä, että teemme kaikki väärin. En tiedä, eikö meillä ole hyviä puolustajia yhtään vai eikö ketään vain kiinnosta puolustaa.

– Hyökkäyspäässä taas pysäytämme pallon aika helposti. Kun heitämme huonosti, vastustaja saa heti pallon, tuo sen meidän päähämme ja saa homman rullaamaan, van Andringa pudotteli.

Myöhemmin illalla hän täsmensi vielä sanomaansa Twitterissä.

- Korihaiden johto, hieroja, talkoolaiset ja sponsorit tekee mahtavaa duunia. Pahoittelut kaikille faneille ja Uudessakaupungissa koripalloa seuraaville. Tässä on vain yksi syyllinen ja se on meidän jengi.

Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler totesi myös, että pelaajien pitäisi katsoa peiliin.

– Puolustuspeli oli hidasta, eikä pallo liikkunut hyökkäyspäässä minun makuuni tarpeeksi nopeasti, Dantzler sanoi.

Korihaiden paras pistemies Kauhajoella oli 18 pinnaa heittänyt Sean O'Brien, jota säestivät 14 pisteen Kevin Bracy-Davis ja 12 pisteen Matt Gibson.

Kauhajoen pistekunkku oli 22 pistettä upottanut Gregory Mangano.