Korihaiden paidassa nähdään ensi kaudella kanadalaisväriä

Grant Audu pukee ensi kaudella Korihaiden paidan ylleen. Kuva: British Columbia Thunderbirds

Tällä kaudella Korihaiden ulkomaalaispelaajia ei voi kutsua yhteisellä nimellä jenkkivahvistuksiksi, sillä uusikaupunkilaisten tuorein kiinnitys tulee rajan takaa.

Torontosta kotoisin oleva Grant Audu on 24-vuotias ja 196-senttinen kanadalaisnigerialainen laituri, jolla on takanaan viisi kautta U Sports -yliopistosarjaa British Columbian joukkueessa.

Viime kaudella mies kuului joukkueensa aloitusviisikkoon, ja hän keräsi 19 ottelussa keskimäärin 17,1 pistettä, ja 4,2 levypalloa.

Kauden päätteeksi hänet valittiin All-Canada West First Team -tähdistöjoukkueeseen. Nyt hän aloittaa ammattilaisuransa Uudessakaupungissa.

– Audu on erinomainen koko kentän pelaaja. Hän pelaa aktiivisesti kohti koria. Hän ajaa röyhkeästi, mutta osaa myös syöttää vielä ulos kaarelle. Puolustajana hän on erinomainen ja hänen fyysisyytensä paistoi videoissa lävitse, Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell luettelee tiedotteessa.

– Häneltä odotan aktiivista hyökkäyslevypallopelaamista ja sen jälkeen aggressiivista puolustusta vastustajan takamiehiä vastaan koko kentältä.

Korihailla on nyt sopimus 12 pelaajan kanssa. Uusina ulkomaalaispelaajina joukkueeseen liittyvät Audun lisäksi Nick Stampley ja Quin Cooper.