Korihaiden pelintekijä päätti lähteä - "Tietysti se on meille menetys"

Casey Benson hyvästeli Korihait. Kuva: Vilma Sappinen

Korihait menettää pelintekijänsä Casey Bensonin. Seura tiedotti torstaina, että Benson on päättänyt käyttää sopimuksessaan olevan ulososto-oikeuden ja siirtyy loppukaudeksi Bulgariaan.

Bensonin uusi seura on Balkan Botevgrad.

– Tietysti se on meille menetys, että joudumme luopumaan pelinrakentajastamme. Ratkaisu on kuitenkin Caseyn uralle varmasti hyvä askel, emmekä tietenkään halunneet olla esteenä tässä, Korihaiden henkilöstö- ja talousjohtaja Jouni Grönroos kommentoi tiedotteessa.

Benson oli yksi Korihaiden selkeistä avainpelaajista. Hän pelasi reilut 31 minuuttia peliä kohti ja kirjautti keskimäärin 12,7 pistettä, 5,5 levypalloa ja 3,5 koriin johtanutta syöttöä.

Hänen korvaajakseen Korihait on pestannut 27-vuotiaan Kevin Waren, joka pelasi kaudella 2016-17 Kauhajoen Karhussa kymmenen korisliigapeliä.

Ware on pelannut Euroopassa myös Kreikan ja Tshekin pääsarjoissa. Viime kaudella hän edusti kanadalaista London Lightningin joukkuetta viimeistellen tehoikseen 11,1 pistettä, 5,2 levypalloa ja 2,9 syöttöä keskimäärin 29,4 peliminuutissa.

– Varmasti muutos hetkellisesti vaikuttaa joukkueen yhteiseen tekemiseen, mutta onneksi saamme Kevin Waren joukkueen mukaan nyt saman tien, Grönroos toteaa.

Kevin Waren on määrä saapua Uuteenkaupunkiin vielä torstain aikana.