Korihaiden tähtipelaaja veikkasi 137 vuotta pieleen, mutta se ei haitannut – uusikaupunkilaiset voittivat Kotkassa pitkästä aikaa

Uudenkaupungin Korihaiden Mikael Aallolta kysyttiin perjantaina KTP–Korihait-pelin jälkeisessä hikihaastattelussa, milloin uusikaupunkilaiset ovat viimeksi voittaneet korisliigaottelun Kotkassa. Aallon vastaus oli todennäköisesti monen mielestä koominen, vaikkei se faktapohjaisesta näkökulmasta täysin kestävä ollutkaan.

– No, juuri Pihlajamäen Valtteri tuossa sanoi, että tehtiin taas historiaa varmaan. Mä sanon, että 1873, Aalto tokaisi Ruutu-palvelun haastattelussa.

Ihan niin pitkästä putkesta ei sentään ollut kyse. Vuonna 1898 perustetun Uudenkaupungin Urheilijoiden jäljillä kulkeva Korihait oli viimeksi voittanut vuonna 1927 perustetun Kotkan Työväen Palloilijoiden jäljillä kulkevan KTP-Basketin Kotkassa 8.1.2010.

– Siitä on muutama vuosi vierähtänyt. Kiva ottaa heti perään seuraava, Aalto totesi kuultuaan totuuden.

Perjantai-iltana korisliigakamppailun loppulukemat Kotkan Karhuvuoressa olivat 90–96 (50–48).

Tauolla oli tarjolla serbiankielisiä loitsuja 

Korihait katkaisi samalla tämän kauden ensimmäisen orastaneen tappioputkensa, sillä se oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Myös KTP:n putki katkesi samalla – kotkalaiset olivat voittaneet neljä edellistä koitostaan.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla KTP oli Aallon mukaan odotetun kova.

– Alkuun annoimme Kotkan vähän juosta. Tiesimme, että ne ovat hyviä siinä, olimme sen skoutanneet. Meidän piti olla siihen valmiimpia, mutta emme olleet, Aalto harmitteli.

Toisella puoliskolla Korihait pääsi hiljalleen paremmin peliin mukaan. Taustalla olivat Aallon mukaan kapteeni Bojan Sarcevicin kovat sanat tauolla.

– Puoliajalla kapteeni Sarcevic antoi pari serbiankielistä loitsua, että se (Kotkan hyvä pelaaminen) täytyy ottaa pois. Paransimme sitten tarpeeksi toiselle puoliskolle, Aalto sanoi.

Aalto nakutti perjantaina 12 pistettä. Korihaiden kovin pistemies oli tällä kertaa Travis Jocelyn 22 pisteellään.

Tänä vuonna epäitsekkäitä kavereita joukkueessa

Korihait on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan viisi. Se on sama määrä voittoja kuin Korihaiden viime vuoden saldo oli Korisliigan alkusarjassa.

– Tämä kausi on ollut todella erilainen. Se lähtee siitä, että joukkueella neljä kovaa ulkomaalaisvahvistuksia. Viime kaudella ulkomaalaisista kolme tuli suoraan koulusta. Nyt on neljä, jotka ovat jo olleet ammattilaisina, Aalto totesi.

– Meillä on hyvät palaset ja epäitsekkäitä kavereita.

Voittonsa ansiosta Korihait nousi Korisliigan sarjataulukossa kolmanneksi.