Korihaiden valitus meni läpi: Pyrintö-voitto jää voimaan, Pohitullissa ei pelata tiistaina

Korihaiden leirissä tuuletettiin myöhään maanantai-iltana. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Uudenkaupungin Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön joulukuun lopun kohtaamisen käsittely sai jälleen uuden ja tällä kertaa lopullisen käänteen, kun urheilun oikeusturvalautakunta hyväksyi uusikaupunkilaisten tekemän valituksen.

Sitä ennen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö oli ehtinyt jättää joulukuun lopulla pelatun pelin väärän tuloksen voimaan, minkä päätöksen Koripalloliiton liittohallitus oli myöhemmin kumonnut ja samalla määrännyt joukkueiden välille uusintaottelun.

Korihait vei sunnuntaina asian seuraavalle tasolle eli urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Myös Koripalloliiton hallitus kokoontui jo sunnuntaina käsittelemään asiaa. Liittohallitus hyväksyi Korihaiden valituksen seuralle määrätystä 2 000 euron sakosta. Sakko peruttiin, koska ottelu oli määrätty uusittavaksi.

Maanantaina urheilun oikeusturvalautakunta antoi päätöksensä. Se hyväksyi Korihaiden valituksen, joten 30.12. pelattu Korihait–Pyrintö päättyi uusikaupunkilaisten 84–81-voittoon eikä Pohitullissa pelata uusintaottelua tiistaina.

Kouvotkin valitti urheilun oikeusturvalautakuntaan

Sunnuntaina liittohallitus käsitteli myös Kouvolan Kouvojen valitusta perutusta BC Nokia -pelistä.

Kouvot ei pystynyt pelaamaan peliä terveystilanteen takia suunniteltuna ajankohtana, ja seuralle oli ilmoitettu, että peliä ei enää voida pelata runkosarjan päättymisen jälkeen.

Koripalloliiton hallitus päätti sunnuntaina, että valitusta ei käsitellä. Kouvot ei tyytynyt tähän, vaan valitti asiasta Korihaiden tavoin urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Emme halua, että sen enempää Kouvot kuin mikään muukaan seura joutuu kärsimään liiton sattumanvaraisesta päätöksenteosta tulevaisuudessa, Kouvojen toimitusjohtaja Tommi Alastalo painottaa tiedotteessa.