Korihaille lisää serbivoimaa valmennukseen, toiminnanjohtaja Espanjaan pelaamaan jääkiekkoa

Ivan Ivanovic on Korihaiden uusi kakkosvalmentaja.

Korihaiden alkavan kauden joukkuetta luotsataan eteenpäin serbialaisin voimin.

Joukkueen päävalmentaja Darko Mihajlovic on serbialaisitävaltalainen, ja aisaparikseen hän saa serbialaismontenegrolaisen Ivan Ivanovicin.

Ivanovic, 42, pelasi omalla koripallourallaan 19 vuotta ammatikseen Montenegron, Serbia, Bosnian ja Romanian pääsarjoissa.

Vuonna 2005 hän oli voittamassa pronssia Turkissa järjestetyissä universiadeissa.

Pelaamisen Ivanovic lopetti vuonna 2016. Sen jälkeen hän kouluttautui valmentajaksi ja on viime vuodet valmentanut

Montenegrossa juniorikoripalloa sekä kesäisin antanut yksilövalmennusta ammattilaispelaajille.

– Sain Ivanista hyvät suositukset ja keskusteltuani hänen kanssaan olen vakuuttunut, että on sopiva palanen meidän valmennusryhmäämme. Pitkän pelaajauran ansiosta hänellä on vahva pelinäkemys, jota voimme hyödyntää harjoituksissa ja scouttaamisessa, Mihajlovic luonnehtii tiedotteessa.

Ivanovic saapui Suomeen sunnuntaina.

Alkavalla kaudella Korihaiden korisliigajoukkueen taustaryhmään kuuluvat myös joukkueenjohtajat Tero Kutila ja Jussi Paavola, huoltaja Elias Paavola, hieroja Jyrki Jokinen sekä fysioterapeutti Leena Lalla.

Toiminnanjohtaja suuntasi Espanjaan

Korihaista sen sijaan poistuu Casper Santanen, joka toimi viime kauden ajan seuran toiminnanjohtajana. Santanen palaa ammattijääkiekkoilijaksi ja pelaa tulevalla kaudella Espanjassa.

Korihaiden toiminnanjohtajan tehtävät ottaa vastaan uusikaupunkilainen Raimo Rantanen, joka toimi tehtävässä Santasen edeltäjänä vuosina 2020–22. Rantanen on entinen Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja sekä Uudenkaupungin kauppakamariosaston asiamies.