Korihaille uusi päävalmentaja Nokialta – oli tehnyt entisen seuransa kanssa jatkosopimuksen maaliskuussa

Korihaiden uusi päävalmentaja Tero Vasell löytyi Nokialta. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten Korisliigassa pelaavan Uudenkaupungin Korihaiden uusi päävalmentaja on Tero Vasell. Vasell siirtyy Korihaihin BC Nokiasta, jonka apuvalmentaja hän on ollut kaudesta 2016–17 lähtien.

– Itselleni uusi haaste. Pienen pätkän olen Korisliigassa toiminut päävalmentajana, mutta tämä on uusi tilanne, kun saan päävalmentajan roolissa rakentaa joukkueen. Uuden äärellä ollaan ja mielenkiinnolla odotan, mitä tulevan pitää, Vasell kertoo ensituntemuksistaan Korihaiden tiedotteessa.

Vasell teki maaliskuussa BC Nokian kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen apuvalmentajan pestistä, mutta seura tiedotti aiemmin maanantaina, että sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. 

Vasell oli BC Nokian päävalmentajana Korisliigassa 12 ottelua runkosarjassa ja kolme ottelua pudotuspeleissä keväällä 2019. Päävalmentajana hän oli BC Nokian edustusjoukkueessa 1-divisioona A:ssa kaudella 2012–13.

Korihaissa viime kaudella apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi noussut Teemu Turunen ei jatka seurassa. Korihaiden tiedotteen mukaan hän valmentaa ensi kaudella muualla.

Tiedotteensa mukaan Korihait neuvottelee uusista pelaajasopimuksista sekä hakee apuvalmentajia. Seuran mukaan tavoitteena on löytää valmentaja, joka vahvistaisi ja kehittäisi myös junioritoimintaa.