Korihaille vaihteeksi tappio – Korisliigan kakkossija livahti tällä erää näpeistä

Uusikaupunkilaisryhmä ei saanut napattua Korisliigan kakkossijaa haltuunsa.

Uudenkaupungin Korihait ei ole tällä kaudella ehtinyt tottua tappioihin Korisliigassa. Keskiviikkona sellainen kuitenkin tuli, sillä Nokialla kotijoukkue BC Nokia oli parempi luvuin 90–84 (45–39). Tappio oli uusikaupunkilaisille viides, kun joukkue on pelannut 14 ottelua.

– Emme olleet valmiita vastustajan kovaotteiseen puolustukseen. Pakko antaa tunnustusta vastustajalle siitä, että emme saaneet pelata omaa peliämme ja jouduimme mukavuusalueemme ulkopuolelle, Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic totesi Ruutu-palvelun haastattelussa ottelun jälkeen.

Voitto olisi nostanut Korihait Korisliigan kakkossijalle, mutta tappionkin jälkeen hailauma on edelleen kolmantena.

Vuoristorataa

Korihait sai otteluun surkean alun, sillä se oli alkuminuuteilla jo 3–15-häviöllä. Hailauma sai käännettyä kurssin nopeasti päälaelleen, sillä ensimmäisen neljänneksen jälkeen Korihait johti 29–24. Toisella neljänneksellä vuoristorata jatkui, sillä Nokia sai käännettyä viiden pinnan tappioaseman kuuden pinnan johdoksi puoliajalle.

Toisella puolikkaalla ottelu oli loppuun asti tasainen, mutta Nokia ei päästänyt Korihaita yrittämään tasoitusta ottelun loppuhetkillä.

– Toisellakin puoliskolla oli jaksoja, joiden aikana Nokia vain oli kovempi, Mihajlovic muistutti.

Korihaiden tasaisesta ryhmästä vahvin pistenikkari oli keskiviikkona Jalen Jackson 21 pisteellään. Yli kymmenen pisteen pääsivät myös Bojan Sarvecic (13), Mikael Aalto (12), Javion Ogunyemi (12) ja Wesley Person Junior (11).

Yhtenäinen joukkue

Korihailla on edessään parin viikon tauko. Uusikaupunkilaiset pelaavat Korisliigaa seuraavan kerran joulun ja uudenvuoden väliviikolla.

Korihait on aloittanut kautensa huomattavasti vahvemmin kuin moniin vuosiin. Se on sarjassa kolmantena ja tukevasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa. Päävalmentajan mukaan selitys löytyy joukkueen yhtenäisyydestä.

– Joukkueessa on hyvä henki ja hyvät tyypit. Joukkue pelaa hyvin yhteen ja pelaajat tykkäävät viettää aikaa yhdessä. Sen jälkeen kaikki on helpompaa, Mihajlovic sanoi.