Korihait aikoo nousta Korisliigan pohjalta urheilullisemmalla joukkueella – kolmas ulkomaalaishankinta on nuori ja fyysisesti lahjakas terrieri

Koby Thomasilta pitäisi löytyä ponnistusvoimaa. Kuva: Tim Rice

Uudenkaupungin Korihait rakentaa nousua pois Korisliigan pohjalta urheilullisuuden kautta. Sitä edustaa myös tuorein ulkomaalaishankinta Koby Thomas, jonka sopimuksesta Korihait tiedotti maanantaina.

Thomas, 22, on Coppin Staten yliopiston kasvatti, joka aloittaa ammattilaisuransa Uudessakaupungissa. Samantyyppinen nuori, fyysisesti lahjakas hankinta oli myös aiemmin Korihaiden kiinnittämä Unique McLean, 24.

Haiden viime kauden ulkomaalaisina käväisivät Trey Zeigler, Kai Mitchell, Trevor Blondin, Bo Zeigler, Sal Nuhu ja Trey Hall.

– Urheilullisuudessa jäätiin viime kaudella aika paljonkin jälkeen monella pelipaikalla, erityisesti kaarella. Nyt Kobyn ja Uniquen myötä urheilullisuutta tuntuisi olevan, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula totesi seuran tiedotteessa.

Titteleitä yliopistosta

Thomas viihtyy takamiehen ja laitahyökkääjän tonteilla. Tiedotteen mukaan häneltä löytyy ponnistusvoimaa ja taitoa puolustaa eri pelipaikkojen pelaajia.

– Olen atleettinen pelaaja ja pystyn puolustamaan pelaajia takamiehistä senttereihin. Kesän aikana olen kehittänyt heittämistä ja pallonkäsittelyä, Thomas itse kertoo.

– Haimme urheilullista pelaajaa kolmospaikalle, joka osaa laittaa myös palloa lattiaan. Koby on hyvä leikkaamaan pallottomana pelaajana. Vaikka hänen heittoprosentit eivät olleet yliopistossa hirveän korkeat, niin hän on mielestäni parempi heittäjä, mitä numerot kertovat, Nikula arvioi

198-senttinen Thomas aloitti yliopistouransa kaudella 2017–18 Robert Morrisin yliopistossa. Tulokaskaudellaan hän pelasi 32 ottelua, joissa kirjautti keskiarvoikseen 11,7 pistettä ja 6,8 levypalloa. Lukemat oikeuttivat oman konferenssinsa vuoden tulokas -palkintoon.

Seniorikaudella Coppin Statessa atleettinen laituri oli aloitusviisikossa jokaisessa pelaamassaan 22 ottelussa. Thomas oli oman konferenssinsa pelaajatilastoissa kymmenen parhaan joukossa pisteissä (12,1), levypalloissa (6,2) ja riistoissa (1,4).  Näiden keskiarvolukemien ansiosta Thomas nimettiin kauden päätteeksi konferenssin kolmanteen tähdistöviisikkoon.
NBA-seuran testeissä

Viime maanantaina Thomas osallistui NBA-joukkue Washington Wizardsin pre draft -leirille, jossa testattiin pelaajia tulevaa NBA:n varaustilaisuutta varten. Thomas uskoo, että Suomi on hänelle hyvä paikka ottaa uralla uusi askel.

– Odotan oppivani paljon uusia asioita, ja haluan pelata mahdollisimman hyviä pelaajia vastaan, Thomas sanoo.

Korihaiden sopimustilanne

Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Tommi Lehtonen, Manuel Barnes, Atte Perttu, Sebastian Lindberg, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Jalen Henry, Unique McLean ja Koby Thomas.

Lisää aiheesta

Korihait löysi toisen ulkomaalaisvahvistuksen – huippuatleettinen donkkaaja avaa ammattilaisuransa Uudessakaupungissa

Tuttu vahvistus palaa Uuteenkaupunkiin – Korihait hankki ensimmäisen ulkomaalaispelaajansa

Vain tilaajille Bojan Sarcevic palaa Korihaiden paitaan kuitatakseen vanhat velkansa ja antaa samalla jämäkän lupauksen – "Jos mä sanon jotain, seison sanojeni takana"