Korihait aloitti joukkueen kasaamisen omista kasvateista

Mikael Herbert jatkaa koripallouraansa Korihaiden riveissä. Kuva: Iiro Lehtonen

Viiden jatkosopimuksen paketti päätti Korihaiden hiljaiselon sopimusrintamalla. Joukkueen riveissä jatkavat Mikael Herbert, Eero Lehtonen, Vesa-Pekka Laine, Jaakko Lahti ja Akseli Mäkelä.

Kiinnitetty runko on nuori ja uusikaupunkilainen. Viisikosta vain Laine ei ole Korihaiden oma kasvatti. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen, muiden mallia 1+1.

Tärkein sopimuksista oli viisikosta vanhimman, vuonna 1993 syntyneen Herbertin jatko. 205-senttisen pelaajan viime kautta varjosti mystinen sairastelu, mutta 7,6 pisteen keskiarvolla pussittaneella Herbertillä on potentiaalia olla sarjan kotimaisia kärkilaitureita.

Korihaiden toiminnanjohtaja Kalle Klotzin mukaan joukkuetta rakennetaan talouden ehdoilla. Pelaajabudjettii jäänee alle 150 000 euron.

Korihait pyrki uusimaan sopimuksen kaikkien viime kauden suomalaispelaajiensa kanssa, mutta ainakaan kahden pelaajan kanssa neuvottelut eivät menneet maaliin. Peliaikakuningas ja kapteeni Mikko Jalonen lopetti, nuorten maajoukkueissa esiintynyt Aapeli Alanen taas siirtyi Nokialle.

Jalosen lopettaminen jättää Korihaiden takakentälle ison aukon, johon seura hakee kovaa jenkkivahvistusta. .

Päävalmentaja Jarno Nikula ja kakkosvalmentajaksi palannut Petri Helminen ovat seuloneet läpi satoja mahdollisia pelaajia.
Ainakin yksi amerikkalaispelaaja on jo osittain haavissa.

– -Meillä on yhden jenkin kanssa sopimus, jossa on ns. buy-out optio. Joku joukkue voi siis ostaa hänet irti tuosta sopimuksesta kesäkuun loppuun asti. Jos näin ei käy, niin julkaisemme tämän heinäkuun alussa. Toisen amerikkalaisen kanssa sopimusehdotuksemme on kerrottu hyväksytyksi, mutta vahvistusta asiaan ei vielä ole, Klotz paljastaa

Suomalaispelaajista Korihait odottaa mielenkiinnolla Panu Peltokankaan koulupaikan kohtaloa, jonka pitäisi ratketa kuluvalla viikolla. Viime kaudeksi Lapualta siirtynyt urheilullinen pelaaja olisi tervetullut palanen hairinkiin.

Juttua muokattu 20.6. kello 13.40. Lisätty sopimuksien pituudet ja täsmennetty Klotzin kommenttia.