Korihait jatkaa Nikulan komennossa, Lappeenrannasta tuleva Teemu Turunen ottaa Andy Hipsherin paikan

Korisliigassa Jarno Nikulalla on viidenneksi eniten valmennettuja otteluita (95) Korihaiden päävalmentajana. Edellä ovat ainoastaan Tom Westerholm (97), Gordon Herbert (98), Jyri Lehtonen (160) ja Heikki Wala (401). Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Uudenkaupungin Korihaiden valmennusjohto on valittu, kun Jarno Nikula aloittaa ensi syksynä seitsemännen kautensa edustusjoukkueen päävalmentajana. Aisaparikseen Nikula saa Lappeenrannasta kotoisin olevan 26-vuotiaan Teemu Turusen, joka tulee kehittämään myös seuran junioritoimintaa. Valmentajien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta.

Nikula, 47, on tehnyt pitkän työn uusikaupunkilaisen koripallon edistämiseksi ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Pelaajaurallaan Nikula edusti Korihaita 12 kauden ajan. Valmennustehtävissä Nikula on toiminut monissa Korihaiden juniorijoukkueissa vastuuvalmentajana sekä edustusjoukkueen pää- ja apuvalmentajana. Huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) suorittaneen Nikulan suurin saavutus edustusjoukkueen valmentajana lienee Korihaiden nostaminen divisioona A:sta takaisin Korisliigaan keväällä 2016.

Nikula lähtee avoimin mielin johtamaan haiparvea seuraaville kausille.

– Onhan tämä helpompaa lähteä rakentamaan joukkuetta, kun voi suunnitella pidemmälle kuin vuoden kerrallaan. Tiettyjä asioita yritetään parantaa ja tehdä eri tavalla, mutta siihen vaikuttaa myös minkälaisia pelaajia saadaan. Tuleva pelaajarunko pyritään saamaan myös monivuotiseksi, kertoo Nikula.

Teemu Turunen Korihaiden valmennusryhmään

Korihait on myös palkannut valmentaja Teemu Turusen vahvistamaan seuran valmennusosaamista ja kehittämään seuran junioritoimintaa. Turunen valmensi viime kaudella kasvattajaseuraansa Namika Lappeenrantaa I-divisioona B:ssä sekä toimi Naisten Korisliigassa pelaavan Catzin fysiikkavalmentajana.

Junioripuolelta Turusella on SM-sarjakokemusta Catzin 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueen apuvalmentajana yhden vuoden ajalta sekä päävalmentajana kahden vuoden ajalta. Tätä huipputason juniorivalmennuskokemusta tullaan myös hyödyntämään Korihaiden junioritoiminnan kehittämisessä ja valmentajien koulutuksessa.

– Erittäin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä tulen Uuteenkaupunkiin, olen kiitollinen Korihaille tästä mahdollisuudesta. Hieno askel eteenpäin itseni kannalta, kommentoi Turunen.