Korihait kiri tasoihin, mutta sitten kävi näin...

Korihait nousi Salossa mukaan voittotaistoon, vaikka oli viimeisellä neljänneksellä välillä jopa 13 pistettä perässä. Vilpas oli terävämpi lopussa.

Salon Vilpas oli torstaina kova kotonaan. Uudenkaupungin Korihait joutui olemaan takaa-ajajana lähes koko pelin ajan, kun Vilpas kaatoi Korihait Korisliigan kamppailussa luvuin 95–89 (51–46).

Korihaiden kapteeni Bojan Sarcevic kehui pelin jälkeen hikihaastattelussa vastustajaa.

– Salo heitti aika hyvin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Yritimme tulla takaisin peliin, ja kyllä tulimmekin muutaman kerran, Sarcevic sanoi.

Tasoihin mutta ei ohi

Varsinkin viimeisellä neljänneksellä Korihait teki kovan nousun. Kun ottelua oli jäljellä reilut neljä minuuttia Vilpas johti 86–73. Korihait sai kirivaihteen päälle ja nousi jo tasalukemiin 89–89, kun 1.26 oli ottelua jäljellä. Voittajaksi selviytyi sittenkin Vilpas, joka teki ottelun kuusi viimeistä pistettä.

– Meilläkin oli mahdollisuuksia. Minullakin meni lopussa ohi kolkki, joka tuntui siltä, että olisi voinut mennä sisään, Sarcevic harmitteli.

Korihait pelasi ottelun avauspuoliskon lukemista huolimatta hyvin. Toisella jaksolla uusikaupunkilaisilla oli mahdollisuudet nousta peliin mukaan, mutta pallonmenetykset sekoittivat rytmiä

– Menetykset ovat meidän isoin ongelmamme tällä hetkellä. Meillä on hyvä mahdollisuus voittoihin ilman niitä, Sarcevic sanoi.

Kovaa sijoituskamppailua

Korihaista eniten pisteitä torstaina heittivät Wesley Person Junior, Travis Jocelyn ja Mikael Aalto, kukin 16. Tasaisesti onnistuneesta joukkueesta Jalen Jackson teki 15 pistettä, Sarcevic 13 ja Javion Ogunyemi 11.

Korihait kärsi toisen perättäisen tappionsa Korisliigassa. Korihaiden sarjasijoitus on edelleen kolmas, mutta tasaisessa liigassa ylempään jatkosarjaan eli kuuden parhaan joukkoon sijoittumisesta voi tulla tiukkaa vääntöä.