Korihait lipsautti tärkeän voiton käsistään

Pallonmenetykset suistivat Korihait vahvan hallinnan jälkeen Lapualla tappioon.

Neljän pisteen ero sarjataulukossa, ja piristyneet viime pelien otteet.

Siinä piti olla avaimet, joilla Pedro Monteiron valmennukseen siirtynyt Korihait hakee kauden kolmannen voittonsa Lapuan Kobrista.

Toisin kuitenkin kävi, sillä vierailijat hukkasivat voiton avaimet käsistään loppuhetkillä täysin omatoimisesti.

Huonot ratkaisut vain seurasivat toisiaan, kun Kobrat runnoi 89–80-voittoon.

Korihait sortui peräti yhdeksään menetykseen viimeisellä neljänneksellä, mikä oli ottelun voittoa ajatellen aivan liikaa.

– Taistelimme kovaa oikeastaan 35 minuuttia pelistä. Sitten sorruimme siihen, mikä on vaivannut meitä koko kauden: annoimme liian paljon menetyksiä, myönsi 17 pistettä heittänyt Chris Jenkins ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ottelun alku täysin Korihaiden

Lapuan Kobrat teki ennen keskiviikon ottelua nopean ratkaisun, ja teki loppukauden mittaisen valmentajasopimuksen Nenad Stefanovicin kanssa.

Kausilla 2012–13 ja 2014–15 joukkuetta valmentaneen Stefanovicin ohjeet eivät ainakaan ottelun alussa olleet kotijoukkuetta tavoittaneet, vaan Korihait vei tärkeää kamppailua mielin määrin.

Neljän pistettä Lapuan takana ennen ottelua ollut Korihait upotti kahdeksan ensimmäistä kahden pisteen heittoaan ja karkasi jo kuuden minuutin pelin jälkeen 14 pisteen karkumatkalle.

Monteiron kuviot tarkkaan katsottu

Uusikaupunkilaiset saivat pidettyä kovaa koritahtia yllä etenkin Brandon Conleyn ja Chris Jenkinsin suorituksilla.Conley oli loppuun asti joukkueen ykköspyssy, sillä hän upotti 23 pistettä sadan prosentin tehoilla.

Kobrat ei kuitenkaan luovutanut. Kun viisi minuuttia oli otteluaikaa jäljellä, niin kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoasemaan sitten pelin avauskorin.

Kahdeksalla pelaajalla matkassa olleen Korihaiden otteissa näkyi hieman väsymys, sillä joukkueen riveistä puuttui kipeänä ollut Topias Kuukkanen.

Siinä missä ottelun alussa Korihailta onnistui hyökkäyspäässä lähes kaikki, pisti Lapua ottelun loppupuolella vieraat todella ahtaalle.

Muut joukkueet alkavat oppia jo Korihaiden uuden valmentajan kuvioita.

– Saimme Korihailta sen pelin pois, jolla he heittivät kahteen edelliseen peliin varmaan 60 pistettä. Nyt he taisivat saada yhden helpon heiton siitä keskeltä, valmentajasta takaisin pelaajaksi siirtynyt Kobrien Ville Turja paljasti.

Neljännellä neljänneksellä Kobrat nyki vain eroa uusikaupunkilaisiin, kun Korihaiden perättäiset hyökkäykset päättyivät ohiheittoihin ja menetyksiin.

Neljännen neljänneksen loppulukemat 29–15 kertoivat paljon siitä, että loppu oli täysin kotijoukkueen näytöstä.

– Emme vain pystyneet vastaamaan Kobrien fyysisyyteen. Koripallo jota haluaisin peluuttaa vaatisi enemmän kuin kahdeksan pelaajaa, Monteiro kommentoi.