Korihait löysi suomalaispelaajan Saksasta

Vesa Heinonen pukeutuu haipaitaan. Kuva: Dresden Titans

Uudenkaupungin Korihait on solminut pelaajasopimuksen laituri-takamies Vesa Heinosen kanssa. Lisäksi kauden 2019-20 kokoonpano vahvistuu FoKoPon Johan Kotavuolla ja Aku Haikosella, jotka pelaavat joukkueessa rinnakkaislisenssillä.

28-vuotias ja 194-senttinen Vesa Heinonen on ehtinyt ansaita kannuksia Korisliigassa sekä kasvattiseuransa Namika Lahden että KTP:n riveissä. Kaudella 2012-13 Heinonen palkittiin liigan kehittyneimpänä pelaajana.

Haipaitaan Heinonen siirtyy Saksan Pro B -liigaa pelaavasta Dresden Titansin joukkueesta, jossa hän viimeisteli viime kauden tehoikseen 4,46 pistettä, 2,54 levypalloa ja 1,88 syöttöä ottelua kohden.

Hän kertoo palaavansa muutaman vuoden tauon jälkeen Suomeen hyvillä mielin.

– Hienoa päästä Korihaihin ja takaisin Korisliigaan. Hauska nähdä, miten liiga on näiden vuosien jälkeen muuttunut, Heinonen kommentoi tiedotteessa.

Korihaiden päävalmentaja Jordi Juste on tyytyväinen, että kova taustatyö on tuottanut tulosta ja uusi suomalaispelaaja oli mahdollista vielä tässä vaiheessa saada mukaan joukkueeseen.

– Vesa tuo kaivattua kokemusta nuoreen joukkueeseemme. Hän on hyvin monipuolinen pelaaja, joka pystyy ottamaan vastuuta useilla pelipaikoilla, mikä on ehdottomasti yksi hänen vahvuuksistaan. Hän lukee peliä hyvin ja on heittämisen lisäksi erittäin vahvoilla ajotilanteissa, Juste arvioi.

Forssan Koripoikia 1A-divisioonassa edustavat Johan Kotavuo ja Aku Haikonen tulevat osaksi Korihaiden joukkuetta rinnakkaislisenssin avulla. Molemmat ovat iloisia päästessään mukaan pääsarjajoukkueeseen.

– Innolla odotan, että pääsen pelaamaan Suomen korkeinta sarjatasoa. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja mitata omaa tasoa kotimaan kärkipelaajia vastaan. Hienoa päästä pelaamaan haipaidassa, tuumii Haikonen.

– Mahtavaa päästä kehittämään itseään liigajoukkueen kanssa, saada hyviä harjoituksia ja kovatasoisia pelejä. Hyvällä fiiliksellä siis uuteen kauteen, kommentoi puolestaan Kotavuo.

Kaikki kolme pelaajaa ovat todennäköisesti mukana jo tulevana sunnuntaina 8.9. kun Korihait pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa amerikkalaisista yliopistopelaajista koostuvaa Go Time Athleticsia vastaan Pohitullissa. Ottelu alkaa kello 17.

Toinen harjoitusottelu Uudessakaupungissa pelataan sunnuntaina 22.9. kello 17. Tuolloin vastustajaksi saapuu miesten 1A-divisioonaa pelaava Kristika Turku.