Korihait löysi takakentälleen vahvistusta Salosta

Trey Niemi pelasi viime kauden Salossa.

Tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva Uudenkaupungin Korihait on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen takamies Trey Niemen kanssa. Niemi on pelannut neljän liigakauden aikana yhteensä 111 ottelua Ura Basketin sekä Salon Vilppaan riveissä.

– Hyvillä fiiliksillä tulen Ukiin! Uskon, että täällä saan hyvän roolin ja mahdollisuuden näyttää omia taitojani. Korihailla on hyvät tavoitteet nousta liigan keskikastiin ja pudotuspelijoukkueeksi, joten olen innoissani tästä mahdollisuudesta, Niemi kertoo Korihaiden tiedotteessa.

Helsinkiläisen Sykin kasvatti pelasi kolme kautta I-divisioonassa, kunnes nousi Ura Basketin kanssa Korisliigaan kaudeksi 2018–19.

Ensimmäisellä kaudellaan 185-senttinen takamies pussitti 6,1 pistettä heittäen kolmoset liki 39 prosentin tarkkuudella ja palkittiin vuoden tulokkaana.

Kaarinassa Niemi pelasi koko Ura Basketin Korisliiga-taipaleen ajan. Kausi 2020–21 on tilastollisesti Niemen paras. Silloin Niemi pussitti keskimäärin 22 minuutin peliajalla 8,8 pistettä ja antoi 4,3 syöttöä ottelua kohden.

– Pelaan kentällä aina täysillä, oli vastassa kuka tahansa. Hyökkäyspäässä yritän voittaa kaksinkamppailut keinolla millä hyvänsä. Puolustuspäässä olen viime kausina mennyt eteenpäin, joten yritän puolustuksen kautta saada myös hyökkäystä käyntiin, ykkös- ja kakkospaikalla viihtyvä Niemi kuvailee itseään pelaajana.

Viime kaudella 24-vuotias Niemi pelasi Salon Vilppaassa 30 ottelua. Vajaan yhdeksän minuutin peliajalla syntyi keskimäärin 1,7 pistettä. Lisäksi Salosta jäi käteen sekä Suomen cupin hopea että SM-hopea.

– Treyllä on paljon potentiaalia ja varaa kehittyä pelaajana. Etsimme joukkueeseen nälkäisiä pelaajia, jotka nimenomaan haluavat tulla meille pelaamaan. Alusta lähtien keskustelut Treyn kanssa ovat osoittaneet sen, että hän haluaa pelata meillä, Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell kommentoi.

– Hän on viime vuosina kehittänyt itseään määrätietoisesti, joten luontainen askel on tulla pelaamaan meille isompaan rooliin.

Korihaiden pelaajatilanne

Trey Niemi, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Aamos Nikula ja Tommi Lehtonen.