Korihait löysi toisen ulkomaalaisvahvistuksen – huippuatleettinen donkkaaja avaa ammattilaisuransa Uudessakaupungissa

Unique McLean on viimeksi pelannut yliopistokoripalloa St. Francisin opinahjon paidassa.

Keskiviikkona Jalen Henryn paluusta tiedottanut Uudenkaupungin Korihait on löytänyt toisen ulkomaalaisvahvistuksensa. Korisliigajoukkue tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Unique McLeanin kanssa. 

Brooklynistä kotoisin oleva McLean, 24, on 188-senttinen takamies, joka aloittaa ammattilaisuransa Uudessakaupungissa.

– Tämä on unelmien täyttymys! Saan mahdollisuuden pelata Euroopassa ja oppia kokeneilta pelaajilta uusia vinkkejä, McLean iloitsee Korihaiden tiedotteessa.

McLean pelasi yliopistokoripalloa kahdessa koulussa. Vuodet 2016–19 vierähtivät Massachusettsin yliopistossa ja kaksi edellistä kautta kotikaupungissaan St. Francis Brooklynin yliopistossa. Viime kaudella McLean tilastoi 19 ottelussa keskimäärin 13,1 pistettä, 7,3 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,3 riistoa.

Yhdysvalloissa McLean on niittänyt mainetta huippuatleettisena donkkaajana. 109 senttimetrin ponnistusvoimalla McLeanin taidonnäytteitä on ihailtu YouTubessa monissa eri videoissa. McLean osallistui maaliskuussa NCAA:n donkkikilpailuun, jossa sijoittui kolmanneksi.

McLean haluaa kuitenkin ihmisten tietävän, että hän on paljon muutakin kuin pelkkä highlight-pelaaja.

– Koen, että minulla on hyvä koripallo-ÄÖ. Olen nuoresta iästä huolimatta pelannut koripalloa kauan hyviä vastustajia vastaan, joten olen joukkueissani ollut aina johtajahenkinen pelaaja. Tulen antamaan kaikkeni joka päivä, jokaisessa harjoituksessa, jokaisessa ottelussa ja jokaisessa tilanteessa, McLean vakuuttaa.

McLeanin urheilullisuus kiinnitti Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulan mielenkiinnon rekrytointivaiheessa.

– Urheilullista pelaajaa haimme ja sellaisen me saimme. McLean on pelaaja, joka pystyy puolustamaan takapelaajia, ja on kokoisekseen hyvä levypallopelaaja. Tulokaspelaaja on aina tulokas, mutta uskon, että saamme hänestä hyvän pelaajan, Nikula kommentoi. 

McLean on saanut tietoa Suomesta ja Korisliigasta suomalaisten pelaaja-agenttien kautta. 

– Tiedän, että Korisliigalla on hyvä maine pelaajien keskuudessa. Halusin päästä liigaan, josta on hyvät mahdollisuudet ponnistaa eteenpäin urallani, McLean kertoo.

Korihailla on McLeanin hankinnat myötä sopimukset yhdentoista pelaajan kanssa, joista kaksi on ulkomaalaisvahvistuksia. Nikulalla on selkeä ajatus siitä, mille pelipaikalle kaksi seuraavaa vahvistusta hankitaan.

– Yksi korinaluspelaaja on hakusessa ja toinen vahvistus olisi todennäköisesti kolmospaikan pelaaja (pieni laitahyökkääjä), päävalmentaja linjaa. 

Korihaiden sopimustilanne

Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Tommi Lehtonen, Manuel Barnes, Atte Perttu, Sebastian Lindberg, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Jalen Henry, Unique McLean.

Lisää aiheesta

Tuttu vahvistus palaa Uuteenkaupunkiin – Korihait hankki ensimmäisen ulkomaalaispelaajansa

Vain tilaajille Kahden passin maailmankansalainen valitsi Korihait – "Olen innoissani tulevista vuosista"

Korihait jatkaa Nikulan komennossa, Lappeenrannasta tuleva Teemu Turunen ottaa Andy Hipsherin paikan