Korihait pestasi sentteriksi nuorten maailmanmestarin

Prince Oduro saapuu Korihaiden muiden ulkomaaispelaajien tavoin Uuteenkaupunkiin syyskuun alussa. Kuva: Hamilton Honey Badgers


Korihaiden paidassa nähdään tulevalla kaudella peräti kaksi kanadalaista, sillä uusikaupunkilaisseura on solminut sopimuksen Prince Oduron kanssa.

Kyseessä on 23-vuotias sentteri, jonka meriittilistalta löytyy vuoden 2017 nuorten maailmanmestaruus. Tuolloin 19-vuotiaiden MM-kisat järjestettiin Kairossa.

Oduro on Korihaiden toisen kanadalaisen eli Grant Audun tavoin kotoisin Torontosta. Yliopistokoripalloa hän on pelannut Yhdysvalloissa Detroit Mercyn yliopistossa.

Toukokuusta lähtien mies on pelannut Kanadan CEBL-liigassa Hamilton Honey Badgersissa. Kesäliigan 16 pelissä hän on kerännyt keskimäärin 5,3 pistettä ja 4,8 levypalloa.

– Oduro tuo meille vankkaa kokoa sekä tehokasta palloskriinipelaamista. Olen koko kesän seurannut hänen otteitaan CEBL:ssä ja uskon, että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan tulemalla pelaamaan Korisliigaa, Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell kommentoi tiedotteessa.

– Hän liikkuu hyvin kokoisekseen, enkä usko, että häntä kovin moni korin alta pystyisi siirtämään pois.