Korihait testaa 208-senttistä serbisentteriä

Balsa Dragovic tuo 208 senttiä pituutta Korihaille. Kuva: The Harvard Crimson

Korisliigakauteen valmistautuva Uudenkaupungin Korihait tiedottaa testaavansa neljänneksi ulkomaalaisvahvistukseksi serbialaista sentteriä Balsa Dragovicia. Koeaika on kahden viikon mittainen.

208-senttinen Dragovic, 24, on syntynyt Montenegrossa, mutta omaa Serbian kansalaisuuden. Dragovic on lukioiästä lähtien asunut Yhdysvalloissa. Kaliforniassa lukion käynyt Dragovic edusti neljän vuoden ajan akateemisesti maineikasta Harvardin yliopistoa.

Valmistumisen jälkeen Dragovic on pelannut Espanjan kolmostasolla sekä Serbian kakkos- että kolmostasoilla. Hän on ollut myös Serbian nuorisomaajoukkueiden harjoitusringissä.

– Olen kuullut Korihaiden organisaatiosta hyvää ja tiedän, että meillä on hyviä pelaajia joukkueessa. Juteltuani päävalmentaja Jarno Nikulan kanssa vakuutuin, että Korihait on minulle oikea paikka, Dragovic kertoo tiedotteessa.

Dragovic tuo Korihaille pituutta korin alle. Hän pystyy pelaamaan nelos- ja vitospaikalla ja omaa taidon pelata selkä kohti koria, mutta myös levittämään peliä ja heittämään kauempaa.

– Pystyn pelaamaan monipuolisesti kentällä. Jos voisin valita oman vahvuuteni, niin se olisi heittotaitoni, jonka avulla pystyn pelaamaan sekä korin läheisyydessä että kaarella, Dragovic sanoo.

Päävalmentaja Nikula kertoo olleensa jo pitkään kiinnostunut valmentamaan balkanilaistaustaisia pelaajia.

‒ Hän on pitkä ja heittotaidollinen pelaaja, joka osaa myös pelata selkä kohti koria. Odotan myös sieltä suunnalta tulevan pelaajan omaavan kovan ja rautaisen asenteen, Nikula toteaa.

Vaikka Dragovic ei ole isoissa sarjoissa urallaan vielä pelannut, Nikula muistuttaa, että pelkästään tilastoja katsomalla ei saada koko kuvaa pelaajasta.

‒ Kaikki pelaajat ovat omalla tavallaan riskejä. Videolta olemme scoutanneet häntä ja niistä näkee, että Balsa tekee pienet asiat kentällä hyvin. Hän juoksee kenttää hyvin, levittää kaarella peliä ja pystyy myös ajamaan kaarelta sisään.

Korihaiden muut ulkomaalaispelaajat ovat Jalen Henry, Unique McLean ja Koby Thomas. Pelaajasopimuksia joukkueella on kasassa 11.

Dragovic saapuu Uuteenkaupunkiin torstaina. Korihait avaa liigakautensa 1. lokakuuta kotisalissa Karhubasketia vastaan.

Lisää aiheesta

Korihait aikoo nousta Korisliigan pohjalta urheilullisemmalla joukkueella – kolmas ulkomaalaishankinta on nuori ja fyysisesti lahjakas terrieri

Korihait löysi toisen ulkomaalaisvahvistuksen – huippuatleettinen donkkaaja avaa ammattilaisuransa Uudessakaupungissa

Tuttu vahvistus palaa Uuteenkaupunkiin – Korihait hankki ensimmäisen ulkomaalaispelaajansa

Vain tilaajille Kahden passin maailmankansalainen valitsi Korihait – "Olen innoissani tulevista vuosista"

Korihait jatkaa Nikulan komennossa, Lappeenrannasta tuleva Teemu Turunen ottaa Andy Hipsherin paikan