Korihait vaihtaa jenkkiä – Seagullsista tuttu Jalen Jackson korvaa nuoren Koby Thomasin

Jalen Jackson palaa Suomeen. Kuva: Nelson Chenault

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt muutoksia kokoonpanossa. Alkukauden haiparvessa pelanneen laiturin Koby Thomasin sopimus on purettu. Hänen paikkansa kokoonpanossa ottaa KTP-Basketista ja Helsinki Seagullsista tuttu laituri Jalen Jackson.

Jackson, 27, on Little Rockin yliopiston kasvatti, joka on tuttu Korisliigan katsojille kaudelta 2018–19. Silloin Jackson aloitti kautensa Helsinki Seagullsissa, mutta päätti sen pronssimitaliin KTP-Basketin paidassa.

Jackson pelasi edellisellä Korisliiga-kaudellaan 36 ottelua, joissa 198-senttinen laituri viimeisteli 14,2 pistettä, 5,4 levypalloa ja 2,7 syöttöä. Kolmen pisteen heitot osuivat 38,5 prosentin tarkkuudella.

Suomen lisäksi Jackson on pelannut Romaniassa, Israelissa, Luxemburgissa ja viimeksi Islannissa viime kaudella.

– Haimme kokenutta kaveria ja Jalenin nimi ilmestyi esiin. Hänen edelliset valmentajat, Mikko Larkas ja Tomi Kaminen, antoivat hyvät suositukset Jalenista. Hän osaa heittää ja on monipuolinen kaveri. Lisäksi hän on jo osoittanut pärjäävänsä tässä sarjassa, päävalmentaja Jarno Nikula kommentoi uutta pelaajaa.

Jacksonin on määrä saapua Suomeen tämän viikon lopulla. Todennäköisesti hänen ensidebyytti on kotiottelussa Kouvoja vastaan lauantaina 30. lokakuuta.

Jacksonin sopimuksen myötä Korihait on purkanut Koby Thomasin pelaajasopimuksen. Thomas ehti pelata neljä Korisliigan ottelua.

Korihait kohtaa illalla kotonaan Lapuan Kobrat. Ottelu on Jarno Nikulalle sadas Korihaiden päävalmentajana.