Korihait varmisti sarjapaikkansa, pari bussillista faneja juhli pelaajien kanssa: "Nämä kannattajat ja tämä joukkue ansaitsevat sen"

Korihaiden kannattajat antoivat joukkueelle tärkeää tukea, kun sitä eniten tarvittiin. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Uusikaupunkilainen koripallokulttuuri on nostanut viime vuosina vahvasti päätään, kun Korisliigassa on pelattu kellarikerroksen ratkaisuotteluita.

Korihait on pelannut kohtalonpeleissä vieraskentällä, mutta saanut tuekseen käytännössä kotiyleisön tuen. 

Viime keväänä Korihait varmisti sarjapaikkansa dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkosarjan viimeisessä ottelussa.

Yli 200 vieraskannattajaa lähti Loimaalle tukemaan omiaan, ja kaikki tuki tulikin tarpeeseen, sillä Korihait kukisti tiukassa trillerissä Bisonsin pistein 76–82. Bisons lähti divariin.

Tänä keväänä Uudessakaupungissa ei tarvitse jännittää sarjapaikkaa viimeiseen otteluun. Korihaiden paikka Korisliigassa varmistui perjantaina, kun kalapaidat kukistivat vierasottelussa Hongan pistein 71–98.

Jumbofinaalia seurasi lähes 1 400 katsojaa. Uudestakaupungista oli lähtenyt matkaan kaksi bussilastillista faneja, jotka järjestivät rumpuineen loistavan tunnelman Tapiolan liikuntahalliin.

– Täytyy onnitella Korihaita. He pelasivat tänäänkin hienon ottelun, ja ovat pelannut tosi hienon kevään. Kun tuossa vieressä katsoo heidän faniryhmäänsä, niin onhan se hienoa, että tuollaista tunnetta saadaan aikaan, Hongan valmentaja Aapo Heinonen sanoi Ruudun haastattelussa.

Ylpeä valmentaja

Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell kuvaili tunnelmiaan kaksijakoisiksi. Toisaalta hän oli helpottunut sarjapaikan säilyttämisestä, toisaalta surullinen pudotuspelipaikan karkaamisesta.

– Tärkeintä on, että saamme pidettyä uusikaupunkilaisen koripallon liigassa. Nämä kannattajat ja tämä joukkue ansaitsevat sen.

Vasell kuvaili, että joukkue lähestyi kamppailua all in -asenteella.

Joukkueen paras pistemies Quin Cooper ei sentään pistänyt ihan kaikkea sisään, mutta upotti etenkin kolmen pisteen heittoja komeasti (8/12). Amerikkalainen teki pelin korkeimman pistemäärän 32.

Kapteeni Bojan Sarcevic säesti 20 pisteellä ja kahdeksalla syötöllä. Lopuista tehoista vastasivat pitkälti ulkomaalaisvahvistukset: Prince Oduro (14/7 levypalloa), Jalen Jackson (13/4) ja Nick Stampley (10/8).

Etenkin Jacksonin paluu Pohitulliin tammikuussa piristi joukkuetta. Sopimus julkaistiin 13. tammikuuta, ja Korihait on voittanut sen jälkeen kymmenestä pelistä kuusi.

– Meitä on aika paljon pistetty muutamalla pisteellä pataan tuossa runkosarjan aikana. Siinä on kaksi tapaa jatkaa: luovuttaa ja lyödä hanskat tiskiin tai uskoa ja tehdä paremmin. Kyllä me tämän vaihtoehto B:n valitsimme tällä kaudella, Vasell sanoi.

Päävalmentaja lupasi, että loppupeleissä peliaikaa saavat sellaiset pelaajat, jotka ovat tehneet läpi kauden pyyteetöntä työtä harjoituksissa.

Honka palaa divariin

Sarjanousija Hongan kohtalo on pudota takaisin 1. divisoona A:han. Korihait karkasi kolmen voiton päähän. 

– Sääli. Olisi ollut hienoa jatkaa Korisliigassa. Samaan aikaan toivon, että nuoret pelaajat, jotka olivat paikalla tänään, tulevat katsomaan divarikorista ensi kaudella. Se on se meidän juttu, että pystymme noille nuorille tarjoamaan polun ylöspäin, esikuvia ja iloa.

Pieni oljenkorsi liigapaikan pitämiseen piilee tosin siinä, että divarista ei löydy yhtään nousuhalukasta tai liigakriteerit täyttävää organisaatiota.