Korisliiga muutti kriteereitä – Lahden pistetykki saatiin valittua kuukauden pelaajaksi

Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi valittiin Lahti Basketballin Erik Sajantila.

Erikoiseksi valinnan tekee se, että kuukauden pelaajan valintakriteerejä jouduttiin muuttamaan, jotta Sajantila voitiin valita kuukauden pelaajaksi.

Aiemmin kuukauden pelaajaksi valitun pelaajan joukkueen on tullut pelata kuukaudessa vähintään kolme ottelua ja voittaa otteluista vähintään puolet. Sajantila pelasi kuukauden huimalla 30 pisteen keskiarvolla, mutta Lahti voitti viidestä ottelustaan vain yhden.

Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm sanoo, että kuukauden pelaajan valintakriteerejä on mietitty aiemminkin. Westerholmin mukaan asia nousi jälleen esille, kun kuukauden pelaajan valintaa alettiin miettiä.

– Totesimme, että nyt on oikea aika muuttaa sääntöä, Westerholm sanoo.

Uusitun säännön mukaan kuukauden pelaajaksi valittavan on pitänyt pelata vähintään kolme ottelua, joista hänen joukkueensa on pitänyt voittaa ainakin yksi.

– Entinen sääntö rajasi pelaajia pois. Olemme punninneet, että onko tämä enemmän joukkueen vai pelaajan palkinto.

22-vuotias Sajantila muun muassa nakutti 10. lokakuuta Bisonsia vastaan 49 pistettä. Kyseessä on suurin suomalaispelaajan tekemä pistemäärä Korisliigan ottelussa sitten vuoden 2002.

Sajantila keräsi ottelua kohden 5,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtanutta syöttöä. Hänen teholukemansa oli 26,8. Kahden pisteen heitot upposivat 61,5 prosentin tarkkuudella ja kolmoset 55,8 prosentin.

Myös Korihaiden yhdysvaltalaisvahvistus Javion Ogunyemi pelasi erinomaisen lokakuun. Sentteri teki kuudessa ottelussa pisteitä keskiarvolla 20,67, mikä on Korisliigan neljänneksi kovin lukema tällä kaudella. Ogunyemi otti myös 10,3 levypalloa ottelua kohden.