Korisliigan hännänhuippuhan virittelee jo voittoputkea – "Me otimme paljon kolkkeja omaan pataan"

Quin Cooper oli kovassa heittovireessä. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

On harvinaista, että Korihaiden kohdalla on viime vuosina voitu puhua voittoputkesta, mutta nyt uusikaupunkilaiset ovat sellaisen saaneet aloitettua.

Ensin joukkue lopetti runkosarjan hakemalla yli vuosikymmenen tauon jälkeen vierasvoiton Salosta, ja lauantaina Tero Vasellin suojatit aloittivat alemman jatkosarjan kukistamalla Lapuan Kobrat Pohitullissa.

Voitto tuli suorastaan suvereenilla esityksellä, sillä Korihait paukutteli tulostaululle lukemat 98–73 (51–35).

– Korihait oli erinomainen. He saivat meidän konseptimme sekoamaan, ja peli meni pomputteluksi ja valittamiseksi. Semmoista se on, Kobrien päävalmentaja Ville Turja summasi lehdistötilaisuudessa.

– Peli oli meiltä aikamoista punkemista. Silloin siintä tulee ennätysmenetykse eli 21. Vaikka heillä oli 23, niin ei se paljon hymyilytä, kun meidän keskiarvomme on jotain 11. Yritetään puskea joka paikkaan pelaamatta mitään, mitä harjoitellaan.

Vasell kuunteli Turjan puheenvuoroa tyytyväisenä vieressä. Kobrien peli pyörii käytännössä kolmikon KJ Jackson–Denzel Livingston–Danny Pippen ympärillä, ja Korihait pystyi trion lauantaina pysäyttämään.

– Koutsi sanoi, että meni puskemiseksi. Se oli meille toivottu ratkaisu, Vasell myönsi.

Korihait pystyi puolestaan lyömään parketille kolmikon, joka laittoi palloa sukkaan kovalla prosentilla. Quin Cooper heitti 28 pistettä, Jalen Jackson 22 ja Bojan Sarcevic 21.

Jacksonin saapuminen Uuteenkaupunkiin kesken kauden on selvästi antanut joukkueelle enemmän vaihtoehtoja.
Quin Cooper on jo aiemmin todistanut heittotaitonsa, ja nyt hän pääsee paremmin irti, kun myös Jackson luo heittouhkaa.

– Korihait oli todella paljon latautuneempi ja parempi, kuten näki jo Vilpasta vastaan, miten energisiä ja valmiita he olivat. Me emme pystyneet sitä saamaan tänään tänne, Turja harmitteli.

– Me otimme paljon kolkkeja omaan pataan suoraan pitkän syötön jälkeen. Meidän mies jäi vähän seisomaan ja katsomaan, että missäs mun mies on. Erittäin hyvä taktiikka, ja huomattavasti parempi joukkue voitto.

Honka ja Lahti enää voiton edellä

Korihailla on nyt kasassa kuusi voittoa. Joukkue on edelleen Korisliigan jumbo, mutta Honka ja Lahti ovat vain yhden voiton edellä.

– Eikös viime vuonna säilytty sarjassa viimeisellä pelillä? Mä toivon, että nyt säilytään sarjassa vähän aikaisemmin ja taistellaan jopa paikoista 7–8. Tavoitteet pitää olla, ja tänään oli hyvä suoritus. Tasapainoinen suoritus, Tero Vasell totesi.