Korisliigan häntäpään taistelu tiukkenee, kun Korihait on löytänyt voittovireen – "Heitimme kivellä omiin kasvoihin, mutta tällä kertaa ei riittänyt voima"

Trey Niemi nakutti 17 pistettä Korihaiden kotivoitossa. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Kerrankin näinkin päin, henkäisi moni Pohitullin katsomossa, kun Ike Smithin kaukaa linkoama heitto vain nuolaisi korirengasta ja kimmahti siitä ulos.

Viimeinen summeri oli jo pärähtänyt, mutta sisään painuessaan heitto olisi nostanut Tampereen Pyrinnön tasoihin ja jatkoajalle pelaamaan pelin voitosta.

Mutta koska pallo ei sukkaan mennyt, Korihait nappasi voiton lukemin 84–81 (42–39).

– Kyllähän tuo Smithin viimeinen kolmen pisteen yritys oli sellainen, että heitimme kivellä omiin kasvoihin, mutta tällä kertaa ei riittänyt voima, Korihaiden valmentaja Tero Vasell täräytti Ruudun kentänlaitahaastattelussa, kun peli oli ohi.

Smithille heittoa ei olisi kannattanut missään tapauksessa antaa, sillä amerikkalainen paukutteli perjantaina komean 26 pisteen saaliin ja repi vielä kylkeen yhdeksän levypalloa.

Jenkkitakamiehen pistesaldo oli illan korkein. Korihaiden pistekunkku oli taas kerran Trey Niemi, joka on pelaamassa läpimurtokauttaan. Hän upotti 17 pistettä, ja sama pistemäärä kirjattiin myös kanadalaiselle Grant Audulle.

Nick Stampleyn saldo oli 15 ja Quin Cooperin kymmenen pistettä.

– Korihait pelasi mun mielestäni hienosti. Me teimme heille pelin vaikeaksi, mutta he löysivät tapoja tehdä koreja. Heidän korintekovarmuutensa oli parempi kuin meillä, Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen kehaisi.

Pyrintö yllätti alussa

Korihait luovi itselleen kauden neljännen voittonsa ja samalla toisen peräkkäisen kotivoiton.

Onnistuminen nosti uusikaupunkilaiset jo tasapisteisiin Espoon Hongan kanssa, joten Korisliigan jumbosijaa jakaa nyt kaksi joukkuetta.

Perjantaina Korihaiden nuotit olivat alussa pahasti sekaisin. Joukkue hukkasi palloja, ja Pyrintö repi parhaimmillaan eron jo 13 pisteeseen.

– Hattu päästä Pyrinnölle. Olivat pelanneet toissapäivänä, mutta tulivat tuolla intensiteetillä ja saivat yllätettyä meidät ihan housut kintuissa, Vasell tunnusti.

– Saimme sitten kairattua itsemme muutamalla perusjutulla takaisin, menimme johtoon ja taisimme siitä eteenpäin johtaa loppuun asti.