Korisliigan kohupeli määrättiin pelattavaksi uudelleen, mutta asia on edelleen mahdollista viedä eteenpäin – nyt tuli jo älähdys Kouvolastakin: "Me vähän keskustelemme asiasta vielä"

Korihait ja Pyrintö määrättiin kohtaamaan uudelleen. Kuva: Eetu Setänen

Korihaiden ja Pyrinnön välisen kamppailun kohtalo ei todellakaan ollut loppuun käsitelty, vaan Koripalloliiton liittohallitus pyörsi sääntö- ja kurinpitoyksikön tekemän aikasemman päätöksen.

Nyt liitto hallitus on määrännyt pelin pelattavaksi uudelleen.

Korihait ja Pyrintö kohtasivat Uudessakaupungissa joulukuun lopulla, ja papereihin kirjattiin lopputulokseksi kotijoukkueen 84–81-voitto.

Joukkueista kumpikaan ei tehnyt ottelusta vastalausetta. Jälkikäteen tallenteelta havaittiin useita lopputulokseen vaikuttavia virheitä pöytäkirjan ja tulostaulun suhteen.

Sääntö- ja kurinpitoyksikkö käsitteli asian sen poikkeuksellisuuden vuoksi, jätti ottelun lopputuloksen voimaan, mutta määräsi Korihaille sakkoja ja neljälle ottelun toimitsijalle toimintatehtävän rajoittamisen yhteen otteluun.

Tampereen Pyrintö valitti asiasta Suomen Koripalloliiton liittohallitukselle, joka käsitteli asian kokouksessaan. Koripalloliiton liittohallitus kumosi sääntö- ja kurinpitoyksikön 7.1. tekemän päätöksen mitätöimällä pelatun ottelun tuloksen osalta ja määräämällä sen pelattavaksi uudelleen.

Peli on nyt määrätty pelattavaksi Uudessakaupungissa tiistaina 24. tammikuuta. Korihailla on vuorostaan kuitenkin mahdollisuus valittaa päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Me vähän keskustelemme asiasta vielä, Korihaiden toiminnanjohtaja Casper Santanen kommentoi Länsi-Suomelle tuoreeltaan päätöksen julkaisemisen jälkeen.

Liittohallituksen päätös sai aikaan älähdyksen myös Kouvolassa. Kouvot tiedotti nopeasti, että se aikoo vaatia BC Nokia -pelin pelaamista vielä ennen jatkosarjojen alkua eli ensi viikolla.

Peli oli tarkoitus pelata 12. joulukuuta, mutta Kouvot ei saanut siihen viitä pelaajaa eli minimimäärää ottelun pelaamiselle. Koripalloliiton tiedotteen mukaan joukkueet eivät löytäneet ottelulle ajankohtaa, joka olisi sopinut kummallekin, joten Kouvoille tuomittiin tekninen tappio lukemin 0–40.

 Juttua muokattu kello 13.06: Lisätty tieto Kouvojen vaatimuksesta.

Lisää aiheesta

Korisliigan kohupelin kohtalo siirtyi liittohallituksen käsittelyyn

Korisliigan kohupelin väärä tulos jää voimaan

Vain tilaajille Kilpailujohtaja ei pysty lupaamaan, etteikö tilastointifiasko voisi tapahtua uudelleen – jopa ottelumanipulaatio on mahdollista