Korisliigan kohupelin väärä tulos jää voimaan

Korihait ja Pyrintö väänsivät heti kohupelin jälkeen vastakkain toistamiseen Tampereella. Kuva: Eetu Setänen

Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on antanut odotetun päätöksensä Korihait–Pyrintö-kohupelistä.

Perjantaina 30. joulukuuta pelattu ottelu päättyi toimitsijoiden virheiden takia väärään lopputulokseen. Lopputulokseksi kirjattiin 84–81, mutta Salon Seudun Sanomat uutisoi ensimmäisenä, että todellisuudessa molemmat joukkueet tekivät ottelussa 83 pistettä.

Sääntö- ja kurinpitoyksikkö päätti kuitenkin pitää väärän lopputuloksen voimassa. Se olisi voinut mitätöidä ottelun tuloksen ja määrätä uusintaottelun, mutta ei sitä tehnyt.

– Joukkueeseen kohdistuvaan rangaistukseen ei lähtökohtaisesti ole perusteita siksi, ettei sääntörikkomus ole joukkueen tai kenenkään sen jäsenen tekemä. Vaikka toimitsijoiden järjestäminen otteluun on kotijoukkueen vastuulla, toimitsijat eivät edusta joukkuetta tai seuraa, eikä joukkueella tai seuralla ole oikeutta tai mahdollisuutta valvoa tai ohjata toimitsijoiden toimintaa ottelun aikana, päätöksessä perustellaan.

Koripalloliitto löysi selvityksessään seitsemän ottelutilanteeseen vaikuttavaa virhettä. Kilpailujohtaja Tom Westerholm avasi Länsi-Suomelle tapahtumia tarkemmin tässä jutussa.

Toimitsijoille kurinpito päätti antaa lievät sanktiot. Yksikkö päätti rajoittaa ottelun kirjurin, apukirjurin ja kahden tilastoijan toimintatehtäviä siten, etteivät he saa toimia Korihaiden seuraavassa kotiottelussa 17. tammikuuta toimitsijoina missään tehtävässä.

Korihaiden yksikkö totesi olevan ensisijaisesti vastuussa toimitsijoiden tekemistä virheistä. Seura sai siitä hyvästä 2000 euron sakon.

Lisäksi Korihaiden seuraavaan kolmeen kotipeliin määrättiin komissaari, minkä kustannuksista Korihait joutuu vastaamaan.

Sääntö- ja kurinpitoyksikön tarkempia perusteluita voi lukea Koripalloliiton nettisivuilta>>

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kilpailujohtaja ei pysty lupaamaan, etteikö tilastointifiasko voisi tapahtua uudelleen – jopa ottelumanipulaatio on mahdollista

Korisliigan sarjajumbon kurssi huolestuttavassa syöksyssä – päävalmentaja lensi suihkuun, tuloksena taas murskatappio

Korisliigan häntäpään taistelu tiukkenee, kun Korihait on löytänyt voittovireen – "Heitimme kivellä omiin kasvoihin, mutta tällä kertaa ei riittänyt voima"