Korisliigan sarjajumbo otti viidennen ulkomaalaispelaajan testijaksolle – käväisi Suomessa jo aiemmin mestarijoukkueen harjoitusvahvuudessa

Brandon Alston tuli Uuteenkaupunkiin näyttämään taitonsa. Kuva: BK Armex Decin

Korisliigassa perää pitävä Uudenkaupungin Korihait kertoi keskiviikkona vahvistavansa joukkuettaan yhdysvaltalaispelaaja Brandon Alstonilla.

Viime kaudella Tshekissä pelannut takamies-laituri tulee Uuteenkaupunkiin kahden viikon koeajalle. Alston, 27, saapui Uuteenkaupunkiin tiistain vastaisena yönä ja on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen.

196 senttinen peluri saattaa tehdä debyytin lauantain kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan, mikäli pelilupa saapuu siihen mennessä.

– Brandon oli valmiiksi Euroopassa ja on koko ajan etsinyt pelipaikkaa, joten tämä on hyvä ratkaisu molemmille osapuolille. Hän tuo meille tarvittavaa pallollista osaamista kakkos- ja kolmospaikalle, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi seuran tiedotteessa.

Alston on pelannut ammattilaisena Euroopassa kaudesta 2019–20 lähtien. Lehighinin ja Georgia Techin yliopistojen jälkeen hän on palloillut Saksan ProA:sta sekä Romanian ja Tshekin pääsarjoissa.

Viime kaudella Alston vietti alkukauden Suomessa mestarijoukkue Karhu Basketin harjoitusvahvuudessa, kunnes siirtyi Tshekkiin. Hän pelasi Usti nad Labemian, Goesan Kolinin ja BK Armex Decinin riveissä pudotuspelit mukaan 31 ottelua ja teki niissä koreja 7,5 pisteen keskiarvolla.