Korisliigan sarjajumbon kurssi huolestuttavassa syöksyssä – päävalmentaja lensi suihkuun, tuloksena taas murskatappio

Korihait jäi loppiaisena katselemaan, kun Pyrintö nosteli koreja. Näppäräsorminen LJ Thorpe teki 20 pistettä ja antoi kahdeksan syöttöä. Kuva: Eetu Setänen

Korihait ja Pyrintö kohtasivat Korisliigassa kaksi kertaa viikon sisään, mutta eri vuonna. Vuoden 2022 viimeisessä ottelussa Uudessakaupungissa joukkueet tekivät saman määrän pisteitä, mutta toimitsijoiden pistelaskuvirheen takia Korihait on toistaiseksi merkitty aikakirjoihin ottelun voittajaksi.

Asia eteni Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikön käsittelyyn.

Joukkueiden päävalmentajat, Korihaiden Tero Vasell ja Pyrinnön Miikka Sopanen eivät ottaneet kantaa, mikä lopputulema kurinpidon kabinetista olisi mieluinen.

– Emme me voi sitä mitenkään kontrolloida, joten miksi me siihen käyttäisimme energiaa, kuittasi Vasell.

– Se asia ei ole meidän käsissämme, odotamme ihan samalla mielenkiinnolla kuin muutkin, mikä se päätös on, Sopanen sanoi.

Peli-ilme huolestutti

Loppiaisena Tampereella ei voittajasta jäänyt mitään epäselvyyttä. Pyrintö suorastaan leikitteli välillä Korihaiden kustannuksella ja oli parempi pistein 109–70 (68–38).

Vastustajan pelaajat ja valmentajat ovat usein tällä kaudella kehuneet tappioiden jälkeen Korihaita hyväksi ja sitkeäksi joukkueeksi, mutta nyt kohteliaisuuksiin ei ollut tarvetta. Etenkin ensimmäisellä neljänneksellä Korihaiden puolustus oli aivan tuuliajolla.

Valkopaitaista vierasjoukkuetta riepotteli pahiten Osku Heinonen, joka teki täydellisellä osumatarkkuudella 15 pistettä. Vaikka pussitusprosentti hiukan putosikin, Pyrintö-kapteeni teki lopulta ottelun korkeimman pistemäärän 27.

Osku Heinonen epäili, ettei jälkikasvua juuri kiinnostanut katsomossa ihmetellä isän pöljää päivää. Kolmoset löysivät sukkaan 70-prosenttisesti (7/10). Kuva: Eetu Setänen

Korihaista eniten pisteitä upottivat Prince Oduro (19) ja Quin Cooper (15), mutta huomionarvoista on se, että Pyrintö pimensi kauden ykköstykki Trey Niemen vain kahteen pisteeseen.

Tero Vasell piti sen verran mekkalaa ensin aikalisällä ja sitten vähän joka suuntaan, että Korihaiden päävalmentaja lensi ennen puoliaikaa suihkuun kahdella teknisellä virheellä. Sen jälkeen ohjeita vieraiden vaihtopenkillä viittilöi aiemmin Pyrinnössäkin valmentanut Setumo Bodibe.

– Aika surkea suoritus meiltä. Tarkoitus oli pestä kasvoja Kataja-selkäsaunasta (94–59), mutta epäonnistuttiin siinä. Nyt on peiliin katsomisen paikka, Bodibe sanoi.

Korihaiden vaisu peli-ilme huolestutti yleensä niin positiivista kakkosvalmentajaa.

– Aina voidaan mennä budjettien ja muiden taakse, mutta tällä kaudella on tähän asti aina voinut olla ylpeä tästä joukkueesta. Tänään se oli tuolla penkillä aika vaikeaa.

Pyrinnön näkökulmasta esitys oli päinvastainen. Tamperelaisetkin olivat antaneet viime ottelussa Kouvojen mättää omaan sukkaan 128 pisteitä ja tappioita oli ehtinyt kertyä kolme putkeen. 

– Meillä on ollut vaikeat ajat ja tappioputki. Teema oli, että nyt ei riitä, että taistellaan vaan voitosta, vaan pitää saada statement-game. Joukkue vastasi huutoon upeasti, Pyrintö-valmentaja Sopanen kehui. 

Honka yllätti, kaula kasvoi

Tuomittiin kohuottelu pelattavaksi uudelleen tai ei, Korihaiden ja Pyrinnön kohtaamisia on odotettavissa tällä kaudella vielä lisää. Kun 22 ottelun runkosarja kohta tammikuussa päättyy, molempien joukkueiden kausi jatkunee alemmassa jatkosarjassa.

Panosta on vielä reippaasti, sillä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta selviää pudotuspeleihin ja huonoin putoaa divariin.

Jumbo-Korihailla on nyt kirittävää Lahti Basketballiin ja Honkaan kaksi voittoa, sillä muut pahnanpohjimmaiset voittivat loppiaisena. Honka jysäytti melkoisen pommin ja kaatoi mestari-sarjakärki Karhu Basketin 92–85.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kilpailujohtaja ei pysty lupaamaan, etteikö tilastointifiasko voisi tapahtua uudelleen – jopa ottelumanipulaatio on mahdollista