Uudestakaupungista kuuluu kummia

Mikael Aalto ja muut Korihaiden pelaajat ovat päässeet voittovireeseen. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Kun Korihait on pelannut viisi ottelua tämän kauden Korisliigaa, se on napannut neljä voittoa. Saldo on jotain, mihin Uudessakaupungissa ei pitkään aikaan ole totuttu.

Keskiviikkona uusikaupunkilaisten hurjan syysvireen sai todeta Salon Vilpas, joka taipui Pohitullissa lukemin 81–72 (26–13, 19–26, 13–11, 23–23).

Voitto nosti Korihait peräti sarjan kärkipaikalle. Uusikaupunkilaiset tosin ovat pelanneet ottelun enemmän kuin Kouvot, Seagulls, BC Nokia ja Kataja, joilla kaikilla on toistaiseksi yksi tappio takanaan.

– Tuntuu hyvältä, Korihaiden valmentaja Darko Mihajlovic tiivisti Ruudun haastattelussa.

– Pystyimme kontrolloimaan pelin rytmiä alusta asti. Se oli tänään avain voittoon. Pelasimme vankkaa puolustuspeliä emmekä tehneet siinä virheitä. Hyökkääminen on aina helpompaa, kun puolustus toimii.

Yksi Korihaiden alkukauden hyvän vireen kulmakivistä on sentteri Javion Ogunyemi, joka tällä kertaa upotti 22 pistettä ja riuhtoi 19 levypalloa.

Hänen suorituksensa kirvoitti jälleen kehut Mihajlovicin huulilta.

– Hän on huipputyyppi, joka pystyy myös tekemään likaista työtä. Hän on asennepelaaja, Mihajlovic luonnehti.

Kaksinumeroisiin pistemääriin Korihaista pystyivät myös Wesley Person Jr (16), Travis Jocelyn (15) ja Bojan Sarcevic (14).

Vilppaan ykkösmies oli Tavon King, joka upotti 21 pistettä. Hän oli vireessä etenkin ottelun alkupuolella ja upotti yhteensä viisi kolmen pisteen heittoa.

– Toisella neljänneksellä annoimme heidän tulla mukaan peliin. He ovat heittävä joukkue, ja kun he saavat rytmin päälle, heitä on vaikea pysäyttää, Mihajlovic painotti.

Erityisesti Korihait kukisti Vilppaan levypallopelissä. Ogunyemin johdolla uusikaupunkilaiset veivät levypallot yhteensä 49–30 ja olivat vahvoja etenkin hyökkäyspäässä.