Korkeampikin se olisi voinut olla – Raumalaiset urheiluseurat pääsivät katsastamaan Otan uuden monitoimisalin

RNV:n Tinja Karinen nappasi Otan uuden monitoimisalin peilit heti testiin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tiistai oli se päivä, jolloin raumalainen urheiluväki pääsi ensimmäistä kertaa avaamaan Otan uuden monitoimisalin oven. Sen kuuluisan salin, jossa ei pallopelejä saa pelata.

Pallopelejä salissa ei voi pelata, koska se on matala ja koska siihen on upotettu paljon tekniikkaa. Salin katossa on spottivaloja ja videotykki, jolla voi heijastaa kuvaa seinällä olevalle valkokankaalle.

Salin käyttäjäkunta rajautuu varsin pieneksi, jos puhutaan urheiluseurojen mahdollisuuksista käyttää runsaat kaksi miljoonaa euroa maksanutta rakennusta.

Käytännössä vain kolme seuraa pystyy järjestämään harjoituksia Otan uudessa salissa: Rauman Naisvoimistelijat, Rauman Cheerleadingseura ja Rauman Taekwondo.

Cheerleadingseuran kannalta sali vaikuttaa kuitenkin liian matalalta. Pyramidien rakentaminen on hankalaa, jos kädet osuvat kattoon. Todennäköisesti Otaan siirtyvät enintään Cheerleadingseuran nuorimmaiset eli minit.

Yhtä lailla kattorakenteet ovat turhan alhaalla RNV:n kannalta. Rytmiseen kilpavoimisteluun sali ei sovellu, sillä keilat, nauhat ja pallot kopisevat varmasti kattoon.

Missään tapauksessa RNV ei voisi kokonaan siirtyä Otaan.

– Kyllä tämä hyvälle näyttää, mutta isompi tämä olisi voinut olla. Jos tämä olisi ollut yhtään isompi, olisimme saaneet maton vedettyä kunnolla ja olisimme saaneet jaettua salin paremmin, RNV:n valmennusvastaava Tinja Karinen henkäisee.

Lue lisää eri seurojen ja lukion rehtorin tutustumiskierroksesta Otan salissa päivän lehdestä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.