Koronatilanne pakotti Pallo-Iirot mittaviin lomautuksiin ja palkanmaksun katkaisuun

Pallo-Iirojen harrastekoordinaattori Henni Viljanmaa kuntoili tammikuussa Reijo Malmivuoren kanssa ikäihmisten Iirolandian esittelytilaisuudessa. Nyt Viljanmaa, kuten muutkin seuran työntekijät, lomautetaan koronavirustilanteen takia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Jalkapalloseura Rauman Pallo-Iirot tiedottaa sosiaalisen median kanavissaan joutuneensa mittaviin sopeutustoimiin. 

Pallo-Iirot avasi tilannettaan ja pyysi apua Länsi-Suomessa 27. maaliskuuta julkaistussa isossa jutussa. Siinä puheenjohtaja Jarmo Savikurki myönsi, että lomautuksista on jo keskusteltu ja niihin todennäköisesti päädytään.

Iirot kertoi tiedotteessa lomauttavansa toimistohenkilökunnan ja keskeyttävänsä palkan- ja palkkioidenmaksun valmentajilta, pelaajilta ja muilta määräaikaisilta tai osa-aikaisilta työntekijöitä 1. huhtikuuta alkaen.

- Seuran toiminta on käynyt mahdottomaksi. Seuran elinkeinotoiminta palveluntuottajana ja urheilutoiminta jalkapalloseurana on täysin pysähtynyt. Toiminnalle ei ole terveydellisiä edellytyksiä, ja se on myös ohjeiden ja määräyksien perusteella pääsääntöisesti kiellettyä. Tämä on johtanut seuran talouden epätasapainoon ja pakottaa seurajohdon toimenpiteisiin. Seuran hallitus on todennut, että se ei voi tarjota työtä henkilöstölleen, tiedotteessa perusteltiin. 

Tiedotteen mukaan yksi henkilö jää hoitamaan juoksevia asioita, hallintoa ja keskeneräisiä projekteja. Hänenkin kohdallaan lomautustoimet tulevat voimaan myöhemmin.

Junioripäällikkö Pasi Lehtonen kiitteli Länsi-Suomen jutussa kaikkien seuratoimijoiden suhtautumista tilanteeseen.

Lehtonen kertoi, että seuran päätoimiset työntekijät aikovat jatkaa seuran auttamista lomautettuinakin, jotta Pallo-Iirot selviäisi pystyssä ja pystyisi jatkamaan toimintaansa mahdollisimman nopeasti kriisin jälkeen. 

Pallo-Iirot kertoi tiedotteen lopuksi seuraavansa jatkuvasti tilannetta ja pyrkivänsä palauttamaan toiminnan normaaliksi heti, kun se on mahdollista. 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Osa Pallo-Iirojen ulkomaalaisista lähti kotiin – valmentaja ja pari ammattilaista jäi vielä Raumalle

Vain tilaajille Pallo-Iirot lyö pöytään kovia lukuja ja pyytää apua ahdingossa – urheiluseurojen arvo Rauman seudulle on kymmeniä miljoonia euroja