Korva luotti vahvaan loppuunsa - MM-kisat alkoivat pronssilla

Säkylän Leo Rantahalvarin taival päättyi välieriin.

Kainuun Hiihtoseuraa edustava Anita Korva on avannut pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kotikisat pronssimitalilla Lahdessa. Korva oli kolmas maastohiihdon alle 20-vuotiaiden naisten sprinttikilpailussa.

– Luotin vahvaan loppuuni, vaikka olin viimeisessä mäessä neljäntenä, vahvasti tasatyöntöä lykkinyt Korva kertasi.

Mitali oli Korvan, 19, uran toinen nuorten MM-laduilta. Viime talvena hän oli kolmas viiden kilometrin kisassa Sveitsin Gomsissa. Hiihtotapa oli tuolloinkin perinteinen.

Naisten 1,4 kilometrin finaalin voitti Norjan Kristine Stavås Skistad ja hopealle hiihti Puolan Monika Skinder. Kisojen ennakkosuosikeihin kuulunut Ruotsin Frida Karlsson oli viides.

Miesten 1,6 kilometrin sprintin voitti Venäjän Aleksandr Terentjev, joka sai tulla loppusuoraa rauhassa, kun muista mitaleista kisanneet Norjan Ansgar Evensen ja Haakon Skånes jäivät lähes kolmen sekunnin päähän.

Suomalaisista Miska Poikkimäki ja Säkylän Leo Rantahalvari hiihtivät välierissä.

Nuorten MM-hiihdot jatkuvat maanantaina alle 23-vuotiaiden sprinttihiihdoilla.