Kotibileet pystyyn isännän ottein – Lukolle jo 18. perättäinen kotivoitto

HPK kaatui vakuuttavasti 7–2. Neljä maalia avauserään mättänyt Lukko vaikuttaa kotonaan lähes pysättämättömältä.

Kotibileet Äijänsuolla alkaa hiljalleen olla jo käsite. Kaiken lisäksi niissä isäntä saapuu paikalle sen verran väkevästi, että vieraat ovat nykyään jo esittäytymisen jälkeen sekaisin. Lukko on hävinnyt edellisen kerran kotikaukalossaan viime vuoden tapaninpäivänä. Tuolloin Olavi Vauhkonen ratkaisi Tapparalle jatkoaikavoiton, mutta sen jälkeen raumalaiset eivät ole antaneet kenenkään muun juhlia Äijänsuolla.

Lukon linnake on kestänyt jo 18 kertaa peräkkäin. Tällä kertaa turhan yrityksen teki HPK, joka taipui peräti maalein 7–2 (4–0, 2–0, 1–2).

– Lukko näytti, minkälainen on kansainvälisen jääkiekon taso. On kyllä kova joukkue, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen puhalteli pelin jälkeen.

– Tänään piti päästä kiekkoon. Olen tosi tyytyväinen tuohon joukkueen yhtenäisyyteen ja siihen, että kukaan ei lintsaa mistään, Lukon päävalmentaja Pekka Virta puolestaan summasi.

Neljän ketjun hurjaa rullausta

Lukko höykytti vastustajansa jo avauserässä, ja varsin tutulla tavalla. Sinikeltaiset pysyivät kiekossa ja iskivät tehokkaasti paikoistaan maaleja.

Vastaavasti puolustuspelissä HPK:n pelaajat ajettiin laitoihin ja kulmiin. Hämeenlinnalaiset eivät päässeet murtautumaan maalintekosektoriin eivätkä siten pystyneet käytännössä edes yrittämään Oskari Setäsen yllättämistä.

– Me olemme oikeastaan joka peliin päässeet lähtemään hyvin. Neljä kenttää on pelannut hyvin yhdessä, ja peli on lähtenyt aina hyvin rullaamaan. On myös oltu tosi tehokkaita, Lukon laitilalaishyökkääjä Aleksi Saarela luonnehti.

– Ei sekään joka pelissä tule tapahtumaan, mutta kun neljä kenttää rullaa tehokkaasti, niin se vie varmasti vähän fiilaria pois vastustajalta.

Seitsemän eri maalintekijää

Perjantaina ei ollut juuri väliä, mikä kenttä Lukolta oli jäällä, sillä kaikki koostumukset pystyivät mylläämään peliä HPK:n päätyyn.

Joukkue teki seitsemän maalia, ja ne jakautuivat seitsemälle pelaajalle.

– Seitsemän eri maalintekijää kertoo siitä, että on onnistuttu laajalla rintamalla, Saarela sanoi.

– Kun pystytään pelaamaan pitkiä pyörityksiä, saattaa hyvin käydä niin, että joku kenttä on aloittanut show’n, mutta ei saa siitä palkintoa vaan seuraava kenttä tulee tekemään väsyneitä vastustajia vastaan maalin.

Larmi vaihtoon jo avauserässä

Saarela sai palkintoja yhden maalin ja kahden maalisyötön muodossa. Saarela kumautti ylivoimalla Lukon toisen maalin, ja hänen lisäkseen avauserässä HPK:n maaliverkkoon osuivat Toni Koivisto, Heikki Liedes ja Julius Mattila.

Raumalaisten kolmannen maalin jälkeen HPK vaihtoi maalivahtia, kun Emil Larmi teki tilaa Joona Voutilaiselle.

Toisessa erässä Pavol Skalicky ja Lukas Klok lisäsivät raumalaisjohtoa, ja kolmannen erän alkajaisiksi Eetu Koivistoinen ampui Saarelan syötöstä jo kotijoukkueen seitsemännen maalin.

– Aloitimme hyvin, olimme nöyriä ja pelasimme kuten meidän piti pelata, Saarela kommentoi.

– Sitten ehkä vähän unohdettiin oma pelimme, mutta otettiin jo toisessa erässä aikalisä ja koottiin homma kasaan. Ei tämä kuitenkaan ehjä 60-minuuttinen ollut.

Lukon jalka nousi lopussa kaasulta

Lukko oli aluksi niin ylivoimainen ja ratkaisi kamppailun aikaisessa vaiheessa, että ei ole mitenkään ihme, että jalka nousi pelin aikana pois kaasulta.

HPK pystyi kolmannessa erässä kahteen kavennusmaaliin, kun Miro Ruokonen ja Petri Kontiola pääsivät kuittaamaan raumalaispuolustuksen virheet.

– Ei se saa olla mikään selitys. Ei se kuulu meidän juttuumme, että otetaan jalkaa pois kaasulta, jos haluamme kehittyä tässä, Saarela huomautti.

– Tämä oli hyvää oppia taas, miten voi käydä, kun vähän ottaa jalkaa pois kaasulta.

Vastustajan maila osui lopussa käden hermoon

Saarelan osalta peli loppui kesken ennenaikaisesti, kun hän sai pari minuuttia ennen päätössummeria mailaniskun käteensä ja seurasi kamppailun loppuun vaihtopenkiltä jääpussia osumakohdassa pidellen.

Jäikö käsi silti ehjäksi?

– Jäi. Se osui vaan hermoon huonoon paikkaan. Ei mitään ongelmaa, tuli vain puukäsi, Saarela valotti.

Turha Oulun-keikka ei vaikuttanut mitenkään

Lukon poikkeuksellinen viikko jatkuu lauantaina vieraspelillä Jyväskylässä JYPiä vastaan.

HPK-pelin piti olla viikon toinen kamppailu, mutta tiistaille suunniteltu peli Oulussa Kärppiä vastaan tunnetusti peruuntui oululaisten koronaepäilyn takia.

Lukko teki lähes kolmen vuorokauden hukkareissun Ouluun, mutta ei antanut sen häiritä keskittymistään.

– Kaikki tietävät tämän maailmantilanteen, kun on tuo korona tuossa. Ei sille mitään voinut. Ja onneksi se osoittautui vääräksi hälytykseksi, Saarela totesi.

– Me saimme hyvän treenin keskiviikkona alle, kun pääsimme takaisin tänne Raumalle. Samoin saimme hyvän treenin torstaina, joten ei tuo vaikuttanut tähän peliin valmistautumiseen mitenkään.