Kotietu karkasi taas Espooseen

Lukon toinen erä oli katastrofi. Blues pamautti kaksi ylivoimamaalia ensimmäiseen kymppiin ja karkasi jo kolmen maalin johtoon. Lukko tuli hyvin päätöserään ja iski kavennusmaalin heti kärkeen, mutta se ei lopulta riittänyt ja päätöserän puolivälin jälkeen tullut Bluesin alivoimamaali katkaisi lopullisesti mahdollisuudet voittoon. Loppulukemat kirjoitettiin lopulta 3-5. Blues johtaa ottelusarjaa nyt 2-1 ja on kahden voiton päässä välieräpaikasta.

- Ihan oikeata playoff-meininkiä. Näytettiin luonnetta mitä pitää ollakin. Tietenkin tuossa lopussa joudutaan vetämään riskillä kun ollaan kaksi maalia tappiolla ja nyt se kostautui, kun Blues teki alivoimamaalin, tuumi Risto Dufva.

Jos oli toinen erä katastrofi, niin eipä ollut avauserässäkään hurraamista. Philip McRae pääsi lurittamaan kiekon verkkoon vähän turhan helposti. Tämän lisäksi Kalle Kaijomaa tinttasi viivalta ylivoimalla kiekon verkkoon ja Blues oli puolessa minuutissa kahden maalin johdossa.

- En syyttäisi edes alivoimapelaamista. Blues on ollut ylivoimalla hyvä. Nyt täytyy lähteä rakentamaan tilannetta sitä kautta, että ei lasketa viittä maalia omiin. Lasketaan vaikka vaan kaksi, niin ei tarvitse sitten tehdä kuin kolme, filosofoi Dufva tuttuun tyyliinsä.

Lukko taisteli loppuun asti ja onnistui iskemään vielä kavennuksen ilman maalivahtia pelatessaan. Suurella sydämellä taistelemisesta kertoo myös se, että Lukko pelasi yli kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta Blues ei siitä huolimatta onnistunut lyömään kiekkoa tyhjiin. Lopun taistelulla haettiin myös asetelmia keskiviikon peliin, joten toivottavasti tuosta taisteluilmeestä on jotain jäljellä myös ylihuomenna, kun kiekko tippuu taas jäähän.

Vierasvoitto olisi pieni pakko ottaa. 3-1 tilanteesta olisi jo todella vaikeaa lähteä taistelemaan välieräpaikasta.

Illan seeprat

Voi taivas varjele minkälaiset tuomarit matsissa touhotti. Taistelupari Teemu Salminen-Timo Metsälä oli suorastaan umpisurkea. Rikkeitä tuli liukuhihnalta, mutta mikään, ei mikään ollut kyseisten herrojen mielestä jäähyn arvoinen rike. Herrojen leijonansydäntä kuvastaa myös hyvin se tosiseikka, että Bluesille vihellettiin päätöserässä jäähyjä vasta, kun peli oli jo käytännössä ratkennut. Jäähyn paikkoja olisi ollut paljon enemmänkin. Sitä ei tosin voi sanoa, että peli olisi tuomareihin ratkennut, Lukko kaivoi itse oman kuoppansa. Vihellyksiä jäi puhaltamatta molempiin suuntiin.

- Erittäin vaikeaa pelaajien stabiloida omaa peliä. Vihellykset ei suosinut kumpaakaan, mutta täysin linjatonta touhua oli, paalutti Dufva.

Illan pistelinko

Edellisen kerran Raumalla Kalle Kaijomaa kunnostautui lähinnä kiekon hukkaamiseen hyökkäyssinisellä. Tällä kertaa mies oli raumalaisten harmiksi ryhdistäytynyt ja iski puolustajalle kovat tehot 1+2.

Illan yleisömäärä

3604 katsojaa pudotuspelissä on suorastaan onneton lukema. Toisinaan sitä jää ihmettelemään mitä saisi tapahtua, jotta halli olisi täynnä. Jos Lukko voittaa keskiviikkona, niin jokohan perjantaina menisi Raumalla 5000 rikki.

Lukon tähdet

*** Jerry Ahtola

** Teemu Nurmi

* Petteri Nummelin

Maalit

0-1 McRae (Makkonen, Kaijomaa)

0-2 Kaijomaa YV (Aaltonen, Sallinen)

1-2 Ahtola (Uusikartano)

1-3 Sallinen YV (Makkonen, Huhtala)

1-4 McRae YV (Sallinen, Kaijomaa)

2-4 F. Riska (Nurmi)

2-5 Pöysti AV (Sallinen, Jalvanti)

3-5 Nurmi IM (Tukonen, Nummelin)