Kotkaniemen taustalla väijyvät ässänuoret NHL-näyttöjä antamassa

NHL:n varaustilaisuuden kuuma suomalaisnimi Jesperi Kotkaniemi ei ole ainoa Ässien Liigajoukkueen tulevaisuuden lupaus, joka herättää kiinnostusta Pohjois-Amerikassa.

Porilaisseuran ”millenniaaleista" liigajoukkueen listoilla on neljä vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa: Lenni Killinen, Juuso Ketola, Otto Kivenmäki ja Kotkaniemi. He kaikki ovat herättäneet mielenkiintoa myös NHL-seuroissa sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Edustusjoukkueessa sekä A-nuorissa on useita lupaavia ja mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä. Meillä on hyviä näyttöjä pelaajien kehittämisestä ja olemme haluttu seura lupaavien pelaajien keskuudessa. Lisäksi Ässissä tehdään erittäin hyvää juniorityötä, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo arvioi.

Ei ihme, että juhannus on Porissa jääkiekon vinkkelistäkin kiinnostava. Tämän kesän NHL Draft järjestetään 22.–23. kesäkuuta Dallasissa.

– Näiden tekijöiden myötä voidaankin puhua tulevan kesän NHL varaustilaisuudesta Ässien näkökulmasta erittäin mielenkiintoisena, Korpisalo sanoo.

Toisen polven ässäkiekkoilija Kivenmäki osallistuu tällä viikolla NHL:n varaustilaisuuteen liittyvään leiritykseen Chicagossa. Viime kaudella lupaava hyökkääjä pelasi Nuorten SM-liigassa 37 ottelua tehoin 11+26 =37 ja edusti Suomea neljässä maaottelussa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Espoon juniorimyllystä Ässiin siirtynyt Killinen viettää tämän viikon Berliinissä Los Angeles Kingsin leirityksessä.

Kookas hyökkääjä oli voittamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta keväällä ja viime kaudella Killinen nakutti Nuorten SM-liigassa 38 ottelussa tehot 13+28 =41 ja edusti Suomea yhteensä 29 maaottelussa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Ulvilalainen Ketola osallistuu tällä viikolla alle 20-vuotiaiden maajoukkueen testitapahtumaan. Viime kaudella lupaava puolustaja pelasi Nuorten SM-liigassa 36 ottelua tehoin 8+16 =24 ja edusti Suomea 11 kertaa alle 18-vuotiaiden maaotteluissa.

Kotkaniemi puolestaan osallistui viime viikolla NHL:n Draft Combine -tapahtumaan, jonne oli tänä vuonna kutsuttu neljä vain suomalaista. Heistä paikalle pääsi kolme: Kotkaniemen lisäksi mukana olivat Kärppiin Kymenlaaksosta pari vuotta siirtynyt  Rasmus Kupari ja viime vuodet Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Sampo Ranta.