Kotkaniemi hyvästeli Ässät tehoilla 1+1 - Virta kaipasi tylympää otetta Lukon maalinedustalle

Ässät vei Vaasassa pelatun Satakunnan paikalliskamppailun loppuhetkien maalilla lukemin 3-2.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta puhalsi syvään ja harkitsi hetken ennen kuin alkoi niputtaa torstaista ottelua Ässiä vastaan. Porilaiset olivat Vaasassa pelatussa harjoitusottelussa parempia maalein 3–2 (0–1, 0–0, 3–1).

– Ei siinä mitään ihmeellistä, hävittiin maalilla jääkiekkopeli. Pelasimme osittain hyvin ja osittain huonosti, Virta tiivisti.

Lukolta paras oli ottelun avauserä, jonka lopuksi Arttu Ilomäen painava lyöntilaukaus siirsi raumalaiset 1–0-johtoon.

Toisessa erässä ote alkoi siirtyä muun muassa kahden ylivoiman siivittämänä Ässille.

– Ässillä oli aika vahvaakin momentumia välillä, Virta myönsi.

Osittain tilanteeseen vaikutti se, että nelosketjun laiturina aloittaneen Ville Petmanin loukkaantuminen pakotti Lukon laittamaan hyökkäysketjunsa uusiksi.

Yhteen parsittu Tapio Laakson, Janne Keräsen ja Toni Koiviston vitja iski Lukon 2–2-maalin päätöserässä, kun Koivisto sai mailansa väliin tsekkipuolustaja Jakub Krejcikin lähettämään kiekkoon.

Ässien momentumit jaloistuivat kolmannessa erässä kolmeksi maaliksi. Heti erän ensimmäiseen viisiminuttiseen iskivät 18-vuotiaat Jesperi Kotkaniemi ja Lenni Killinen.

Ottelu oli Kotkaniemelle toistaiseksi viimeinen ässäpaidassa. Ässien superlupaus pelaa vielä perjantaina Rauman Alumni All Star -hyväntekeväisyysottelussa ja jatkaa sieltä alle 20-vuotiaiden maajoukkueleirityksen kautta Montreal Canadiensin NHL-leiritykseen.

Kotkaniemi hyvästeli Ässät tehoilla 1+1. Ykkösketjun sentteri oli pohjustamassa Ässien ajassa 58.21 syntynyttä voittomaalia, jonka survoi Aleksi Rekonen.

Vaikka Kotkaniemen laukaus tilanteessa Lukon maalivahdilta Oskari Setäseltä putosikin pelattavaksi, Virran mielestä maalivahtipeli meni ottelun plussapuolelle.

29 kertaa torjunut Setänen selvitti toisessa erässä muun muassa useamman Ässien läpiajon.

Virta mainitsi myös olevansa tyytyväinen Ässistä siirtyneen puolustajan Ville Heinolan, 17, ensiesiintymiseen Lukon paidassa.

– Meidän junioriosastollamme on pyrkimys pelata rohkeasti, mihin olen tosi tyytyväinen, Virta sanoi.

Siihen Virta sen sijaan ei ollut tyytyväinen, miten kenttäpelaajat auttoivat maalinedustalla maalivahtiaan.

– Meille tulee liikaa paikkoja omaan päähän, maalit tehdään liian läheltä, Virta näki.

– Harjoittelussa pääpaino on usein maalin tekemisessä ja kiekollisessa pelissä, mutta tarvitsemme lisää tylyyttä maalinestopelaamiseen.

Virta uskoi asian paranevan, kun joukkue ajan ja kokemusten myötä hitsautuu paremmin yhteen.

Ottaakseen Vaasan-turnauksesta kaiken irti myös sillä sektorilla, Lukko lähti matkaan jo keskiviikkona. Edessä on vielä toinen ottelu perjantaina Sport-Björklöven-pelin häviäjää vastaan.